základní skupiny - skupina D, 1. kolo
08.09.2022 18:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Ricardo Horta (© AFP)

Braga potvrdila skvělou formu a z Malmö si odvezla cennou výhru 2:0

Portugalský celek vstoupil tím nejlepším možným způsobem do tohoto ročníku Evropské ligy a na severské půdě předvedl konstantní výkon od samotného začátku až do konce. Švédskému Malmö nedal žádnou šanci na úspěch, jelikož perfektně bránil a sám vstřelil hned dva góly, navíc další dvě jeho branky nebyly uznány kvůli velmi těsnému ofsajdovému postavení. Malmö si za celých 90 minut vypracovalo jen dva pokusy mezi tři tyče.

Svěřenci trenéra Artura Jorgeho byli od samého začátku aktivnější a poprvé se jim povedlo rozvlnit síť po necelých dvaceti odehraných minutách. Do černého se trefil Vítor Oliveira, který zavěsil přímo do levého horního růžku, ale jeho trefa přeci jen neplatil kvůli předchozímu ofsajdu. Braga vsítila klíčovou vedoucí branku přesně po odehrané půlhodině, do vedení ho dostal Bruno Rodrigues.

Ten si po rohovém kopu z levé strany a následné prodloužené hlavičce u bližší tyče v podání Paulo Oliveiry seběhl do brankového území a tvrdou ranou zblízka překonal naprosto bezmocného brankáře Diawaru. Hosté mohli pojistit svůj náskok ihned po změně stran, když se znovu prosadil Vítor Oliveira, jenomže chorvatský rozhodčí Strukan ani jeho druhý zásah neuznal, jelikož teprve dvaadvacetiletý útočník opět nepřelstil ofsajdovou past.

Nicméně Braga přeci jen rozhodla o svém úspěchu v 70. minutě. V pokutovém území Malmö byl podražen Nuno Sequeira a Strukan po přezkoumání videozáznamu ukázal na penaltový puntík. K němu se postavil tradiční exekutor Ricardo Horta a s naprostým přehledem zamířil do pravého spodního rohu kolem dívajícího se Diawary. Portugalský favorit si následně hlídal těsný náskok a svému soupeři až do závěrečného hvizdu vůbec nic nedovolil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
Bastaron

1:2

Reagovat
ladyboy arsenal

0:1

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele