základní skupiny - skupina G, 2. kolo
15.09.2022 18:45 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Abdellah Zoubir (© AFP)

Karabach po obrátce zařadil na vyšší obrátky, doma jasně předčil Nantes

Před týdnem Nantes uzmulo překvapivé vítězství nad Olympiakosem, tentokráte se ovšem ani náhodou nepřiblížilo tomu výkonu, jaký odvedlo minulý čtvrtek, a na půdě Karabachu padlo o tři góly. Domácí v hlavní části Evropské ligy získali své první body, postupně se trefili Owusu Kwabena, Abdellah Zoubir a Marko Jankovič, a spravili si tak chuť po porážce ve Freiburgu.

Do první vážnější možnosti se propracovali hosté, a to prostřednictvím Simona, nicméně jeho pokus z voleje polapil gólman Mähämmädälijev. Ve 27. minutě se ozval Simon opět, kličkou se sice vystavil do složitějšího úhlu poté, co ho nezastavil bránící Mustafazadä, přesto solidně zakončil, avšak i v tomto případě si Mähämmädälijev poradil. Až ve 36. minutě se osmělil též Karabach, Kwabena vyzkoušel technickou střelu, brankář Lafont byl každopádně připravený. A ve 43. minutě se musel mít Lafont na pozoru ještě jednou, svým pasem ze standardky totiž našel Kady spoluhráče Hüsejnova, jeho hlavička ovšem byla zastavena před brankovou čárou.

Jako by v závěrečných pasážích první půle ázerbájdžánský celek naznačil, že se určitě nemíní spokojovat jenom s průběžně nerozhodným stavem, a ve druhém dějství se do ofenzívy opřel naplno. V 60. minutě skóroval pohotově Kwabena poté, co mu míč do vápna prostrčil Ozobič. V 65. minutě Kady ve vhodný okamžik uvolňoval Zoubira a ten podél Lafonta taktéž úspěšně zacílil. A v 72. minutě stvrzoval domácí výhru Jankovič, jenž zamířil po zemi na bližší tyčku.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Bastaron

2:2

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
Elmas

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele