předkolo playoff - 1. zápasy
16.02.2023 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Lucas Ocampos (© AFP)

PSV zhořkla španělská půda a po porážce 0:3 má do osmifinále Evropské ligy daleko

PSV si sice o víkendu s chutí zastřílelo proti Groningenu (6:0), nicméně nyní ho v úvodním utkání play-off o osmifinále Evropské ligy čekal úplně jiný kalibr a svěřenci trenéra Ruuda van Nistelrooye svou úlohu vůbec nezvládli. V Seville totiž utrpěli jednoznačnou porážku 0:3 a jejich naděje na postup se už spíše pohybuje v teoretické rovině. Domácí naopak po svém sešupu z Ligy mistrů zaváleli a snaží se ještě zachránit nepovedenou sezónu.

Začátek tohoto čtvrtečního duelu se zpočátku nesl v taktickém duchu a úvodní půlhodina kromě jedovaté střely Saibariho a skvělého zákroku brankáře Bounoua nic zajímavého nepřinesla. Poté však začal přebírat otěže utkání španělský favorit. Nejprve zahrozil Rakitić, jenž z přímého volného kopu mířil těsně vedle pravé konstrukce, a poté zhruba pět minut před přestávkou netrefil Nianzou levou tyč o decimetry.

Andaluský celek se dostal do důležitého vedení ve druhé nastavené minutě úvodního dějství. Po hezké akci středem hřiště poslal Jesús Navas prudkou přihrávku před hranici brankového území a důrazný marocký kanonýr Youssef En-Nesyri nekompromisně propálil naprosto bezmocného gólmana Beníteze. Domácím tato trefa evidentně pomohla a náskok dokázali navýšit ihned po změně stran.

Střídající argentinský křídelník Lucas Ocampos pobyl na trávníku sotva pár minut a hned měl přesnou mušku, neboť po bleskovém autovém vhazování a závěrečném centru Ólivera Torrese vypálil z otočky a s pomocí vzdálenější tyče rozvlnil síť. Za dalších pět minut bylo o osudu tohoto střetnutí definitivně rozhodnuto, třetí a poslední gól vsítil zkušený jedenatřicetiletý srbský záložník Nemanja Gudelj.

Ten po naprosto fantastické patičce aktivního Ocampose na nic nečekal a z první chladnokrevně usměrnil míč přímo pod břevno kolem zoufalého Beníteze. PSV se od tohoto okamžiku přeci jen dostávalo více do hry, ale několik fenomenálních zákroků vytáhl Bounou a výrazně tak podržel svůj celek. Eindhovenský vyzyvatel mohl alespoň korigovat výsledek a vytvořit si tak příznivěji pozici do odvety v 80. minutě, jenomže Joey Veerman svým krouceným projektilem z hranice šestnáctky orazítkoval pravou tyč.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
Bastaron

2:1

Reagovat
Naseroslosos23

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele