16. kolo
10.12.2005 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Slovan Liberec - 1. FC Brno 0:0

Vedoucí celek tabulky, Liberec, přivítal na svém stadiónu předposlední tým ligy, Brno. Papírově zcela jasný zápas, při pohledu na poslední vzájemné střetnutí se už ale tak jasně nejevil. V něm byli Brňané lepším týmem, zahodili ale penaltu, dohrávali v deseti a výsledkem byla výhra Severočechů 1:0.

Trenér Brna Mazura měl ale před zápasem daleko složitější práci, než přemítání nad minulým zápasem. K zraněným Zelenkovi, Holkovi a Hlavatému se přidala další z brněnských opor, Patrik Siegl. Do hry už se ale naopak vrátil Černý, který minulý zápas vynechal kvůli karetnímu trestu.

Liberečtí se chtěli pokusit vstřelit rychlý gól a vypracovat si hned v úvodu zápasu nápor. První výraznější šance ale přišla "až" v 11. minutě, kdy Zápotočného střela z přímého kopu orazítkovala břevno. Brno se v úvodu střetnutí spíše bránilo, Liberec ale do větších šancí nepouštělo, naopak se samo mohlo dostat do vedení. V 18. minutě Schuster parádně přihrál Švancarovi, který z lehkého úhlu šel sám na gólmana Čecha, ten však jeho nepříliš povedený pokus zlikvidoval.

Tlak Liberce pomyslně vyvrcholil ve 30. minutě, kdy Hodúr skvělým pasem našel Hološka, který rozvlnil síť Václavíkovy branky. Gól ale padl z evidentního ofsajdu. Klíčový okamžik pro další vývoj zápasu však nastal ve 40. minutě. To byl totiž Bestou faulován Pudil a hlavní rozhodčí Paták neváhal ukázat překvapivě hned červenou kartu.

Ve druhém poločase se tlak domácích ještě znásobil a oslabené Brno všechny své síly soustřeďovalo do obranné činnosti a prakticky po celou dobu druhé půle bránilo v deseti lidech. V 62. minutě byl zápas na několik minut přerušen, protože zhaslo světlo na jednom ze stožárů umělého osvětlení. To se samozřejmě hostům hodilo k odpočinku a nastřádání sil do závěrečné půlhodiny.

Jelikož byla hrací plocha dobře viditelná i s oním výpadkem, dal sudí Paták pokyn k tomu, aby utkání zhruba po pěti minutách přerušení opět pokračovalo. Chvíli poté se vyznamenal gólman Václavík, který bravurně zneškodnil Šinglárovu parádní střelu ze sedmnácti metrů. Výkon brněnského gólmana je nutno pozdvihnout celkově, jelikož si počínal naprosto suverénně při stahování nebezpečných libereckých centrů po celý zápas.

V závěrečné desetiminutovce se Brnu přeci jenom podařilo narušit liberecký tlak a vysunout na chvíli hru před šestnáctku domácích. Nastavovalo se šest minut, ve kterých se ale opět hrálo před brankou Brna. Hološkovi se sice v nastaveném čase podařilo skórovat, gól ale opět nebyl uznán pro ofsajd, a tak si Brno odváží z Liberce cenný bod. Liberec přezimuje s pětibodovým náskokem na druhé Teplice.

Autor: Jan Werner

Komentáře (4)

Přidat komentář
HOST*

Snad to Liberec v tomhle počasí zvládne

Reagovat
HOST*

3:1 tipnu si jasnou jedničku

Reagovat
HOST*

brno se pomalu ale jistě dotahuje na spartu, jinak liberec sklamal čekal sem víc na domácí půdě

Reagovat
smazaný uživatel

vyborne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele