4. kolo
20.08.2006 20:15 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

1. FC Brno - Slavia Praha 1:0

Papírově zřejmě nejzajímavější zápas 4. kola Gambrinus ligy mezi Brnem a Slavií tentokrát vybrala Česká televize pro svůj nedělní přímý přenos. I přes fakt, že se utkání hrálo v televizi, hovořily neoficiální informace o tom, že návštěva střetnutí bude taková, jaká se v Brně už dlouho nepamatuje. Tyto drby se nakonec staly realitou a na Městský stadion se dostavilo přes šest tisíc diváků, což je návštěva, kterou se Brno za poslední dva až tři roky pochlubit nemohlo.

Brno proti Slavii nastoupilo v ideální sestavě, a trenér Mazura tak měl k dispozici všechny klíčové hráče. Do kádru Slavie se pro nedělní utkání vrátili Latka se Suchým, chyběl ale útočník Gaucho. Zápas začal ve velkém stylu za mohutného podporování domácího celku celým stadionem. Gól ve výtečné atmosféře doslova visel ve vzduchu a Brno k němu mělo blízko už v 6. minutě, kdy se po Poláchově přímém kopu opřel ve vzduchu hlavou do míče Trousil a jeho pokus skončil jen těsně vedle Kozáčikovy branky.

K nadšení všech přítomných Brňanů ale gól padl už v 10. minutě. Miláček publika Wagner se po levé straně uvolnil přes Latku, dostal se až do šestnáctky hostů a vyslal milimetrově přesnou přihrávku na nabíhajícího kanonýra Zelenku, který s přehledem poslal Brno do vedení.

V následné euforii ze vstřelené branky měl domácí tým i nadále více ze hry a Slavia se do šancí dostávala jen sporadicky. V 25. minutě to mohlo být už 2:0. Zelenka se s míčem dostal přes Suchého a následnou přihrávku adresoval Wagnerovi, který ale ve stoprocentní šanci míč poslal pouze pár centimetrů vedle levé tyče. Do konce poločasu se Slavii postupně podařilo vyrovnat s Brnem krok, a vytvořila si dokonce i několik menších šancí, se kterými si ovšem brankář Lejsal hravě poradil.

Začátek druhého poločasu byl diametrálně odlišný od toho prvního. Slavia totiž druhou půli začala obrovským tlakem se snahou co nejdřív vyrovnat. Poněkud trapný vrchol slávistického tlaku ale přišel už ve 49. minutě, kdy po souboji s obráncem Trousilem v šestnáctce Brna upadl Latka. Hlavní rozhodčí Paták nejdříve ukázal na značku pokutového kopu, pomezní sudí Zlámal však viděl Latkovo jednoznačné simulování a po poradě s ním Paták penaltu odvolal a Latkovi se naskytla příležitost prohlédnout si, jak zblízka vypadá žlutá karta.

Tato dramatická situace už zřejmě byla moc pro kouče Slavie Jarolíma, který byl díky urážce rozhodčího vykázán na tribunu. Jarolímovy následné rozhovory z tribuny s asistentem si tak mohl vyslechnout i Petr "Mercedes" Švancara, který se přišel na zápas svých bývalých spoluhráčů podívat.

I nadále však měli hosté navrch a Brno se víceméně často zmohlo k pouhému odkopávání míčů na soupeřovu půli. Zvrat přinesla 70. minuta, kdy unikal Wagner a po souboji se Suchým upadl. Paták situaci posoudil jako faul a po druhé žluté musel Suchý ze hřiště. Opakované televizní záběry ale odhalily, že Wagner jednoznačně simuloval.

V posledních dvaceti minutách se tak hra i díky vyloučení Suchého vyrovnala, přesto daleko více útočila Slavia, která se i v deseti hnala za vyrovnáním. Excelentní obrana Brna včele s gólmanem Lejsalem však ale ani ve čtvrtém prvoligovém kole nekapitulovala a Brno tak udrželo výhru 1:0. Spolu s Libercem tak Brno zůstává jediným týmem, který v letošní sezóně zatím ještě nedostal gól.

"Na Slavii jsme se dobře připravili a přesně jsme odhadli, co u nás bude chtít hrát. Vyšel nám tip na mladíky na krajích zálohy. Jsem rád, že jsme dotáhli zápas do vítězného konce, což je zásluha celého kolektivu. Vyzvedávat jednotlivce proto nechci, i když samozřejmě někomu se dařilo víc, jinému méně. To platí i o Partyšovi a Střeštíkovi, ale každý z nich určitě do zápasu přinesl něco svého. Škoda, že jsme náš úvodní tlak nevyužili ještě více. Kdyby se ujala Trousilova hlavička, anebo Wagner využil svoji šanci, potom by to určitě bylo o něčem jiném,"řekl Mazura.

"Celý první poločas nám chyběl důraz a agresivita ve finální fázi. Vlastně jsme se ani do žádné pořádné akce, natož do zakončení nedostali. Ve druhém poločase jsme měli převahu, ale ani pak to nebyly akce s kloudnou koncovkou. Závěr nám zhatilo vyloučení Suchého. V té době jsme se chystali přeogranizovat sestavu a o něco se pokusit. To vyloučení považuji za sporné. A odvolaná penalta? Je to pro mě záhada," uvedl rozhořčený Jarolím.

Autor: Jan Werner

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zelenka, Polách

Reagovat
HOST*Freddie

Brno se střelecky trápí, Slávie bude chtít odčinit prohru s Libercem. Čistá 2! Doporučuji všem sázkařům jako tutovku.

Reagovat
HOST*

Cista plichta 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

srandisto :)

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*

hm to byla tutovka ty bookmakere

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele