17. kolo
17.02.2008 10:15 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Viktoria Žižkov - SK Kladno 1:0

Promrzlé nedělní dopoledne týmům z druhé poloviny tabulky nesedlo. Zvláště první poločas nabídl množství nepřesností. Druhá půle byla v režii domácích, výkon Kladna rozhodně nenaznačil touhu po udržení prvoligové příslušnosti.

Počátek zápasu provázela nepřesnost a střely z dálky létající metr od branky. Tu první měl na svědomí Kučera, jenž pouze roztleskal diváky. Podobně to zkoušel Kalod, střela z dvaceti metrů minula pravou tyč. Na druhé straně to ve 13. minutě zkoušel Semerák, ale zpoza vápna mířil těsně nad. Oba týmy se snažily k zakončení dostat po stranách, akce však pokaždé ztroskotala na odvráceném centru. Když už Švancara připravil dobrou pozici ke střele z patnácti metrů, Procházka napálil míč bezmyšlenkovitě mimo. Nejtěžší moment prvního poločasu pro Bartalského přišel ve 36. minutě, ve vzdušném souboji se Semerákem uspěl. Blízko ke gólu měl ještě v samém závěru Stracený, jenže přímý kop z 19 metrů technickou střelou zamířil nad břevno.

Dvě minuty po změně stran uběhl Švancara po straně Benešovi, zpětnou přihrávkou našel nabíhajícího Kušníra, jehož střelu vytáhl reflexivním zákrokem Pavlík nohou. V 58. minutě to zkoušel Kučera, ale jeho skákavá střela proletěla kolem pravé tyče. O pět minut později mohl otevřít skóre Švancara, z deseti metrů střílel levačkou, Pavlík však svůj tým podržel. Gól domácích už byl jen otázkou času. Odpověď se dostavila dvacet minut před koncem. Kalod udělal brankáři kličku, po níž upadl na zem a sudí odpískal penaltu. K míči se postavil Švancara a střelou doprostřed branky poslal Žižkov zaslouženě do vedení. Definitivně rozhodnout mohl Novotný. Společně s Kalodem se dostali do rychlého brejku, ale stoprocentní šanci mu vychytal Pavlík. První šanci hostí ve druhém poločase neproměnil dvě minuty před koncem Hochmeister, po centru Kroba hlavičkoval jen těsně nad. Do brejku se dostal na druhé straně Kušnír, ale nebezpečná střela skončila pár decimetrů od tyčky.

Viktoria ukázala, že se chce z bojů o záchranu vymanit co nejdříve a po skvělém výkonu ve druhé půli si připsala důležité body. Naopak kladenští fanoušci musí doufat, že předvedený výkon byl ovlivněn nesehraností nováčků v týmu. Za celý zápas totiž prakticky nezamířili mezi tři tyče.

Autor: Josef Gvoždiak / onlajny.cz, idnes.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele