5. kolo
31.08.2008 20:00 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
AXA Arena, Praha

Reportáž

Sparta Praha - Viktoria Žižkov 2:0

Sparta porazila doma Žižkov a osamostatnila se s 13 body na čele tabulky, hosté zůstávají se třemi body na čtrnácté příčce. Góly vstřelili Slepička a Kulič.

Hned první šance Sparty skončila gólem, v 17. minutě rozvlnil síť čerstvý reprezentant Miroslav Slepička. Z pravé strany odcentroval Kulič, k míči se dostal Slepička a nadvakrát ho ve skluzu poslal do sítě. O minutu později se aktivní útočník mohl mezi střelce zapsat podruhé, ale jeho střela po přihrávce zprava mířila těsně vedle tyče. Na druhé straně měli velkou šanci také hráči hostí, ti ovšem nedokázali potrestat chybu Kozáčika, kterému vypadnul balon a zakončující Procházka netrefil bránu.

Po hodině hry prošel aktivní Slepička až k brankové čáře a přihrál pod sebe na Kuliče, jeho střelu ale vytáhl ven brankář Hruška. V další šanci se nedokázal prosadit ani Kladrubský, který střílel po nahrávce Hada, jeho střela šla mimo. V 83. minutě bylo pro hosty zase o něco hůř, za diskuze s rozhodčím viděl druhou žlutou kartu Švancara a musel tak předčasně do sprch. Sparťané přesilovku využili v poslední minutě zápasu, kdy po Huškově nahrávce skóroval Kulič - 2:0.

Sparta tak reprezentační pauzu přečká na čele tabulky s tříbodovým náskokem na smečku pronásledovatelů ve složení Brno, Liberec a Mladá Boleslav. K těm se ještě zítra může připojit Baník nebo Slavia.

Autor: Michal Havlický / idnes.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

sparta zvitezi 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Hrajou až v neděly od 20:15 né v sobotu

Reagovat
smazaný uživatel

ct kur*i fotbal

Reagovat
Tomtaf

8:1

Reagovat
smazaný uživatel

doufám že zopakujem kanonádu z loňský sezóny když už tam navíc vyrážim

Reagovat
smazaný uživatel

see you there

Reagovat
smazaný uživatel

4:1 aspoň ACS FOREVER

Reagovat
smazaný uživatel

Švancaru vyhodí za hovno, Řepka může soupeři klidně ukopnout nohu a nedostane nic, pořád stejná písnička. Hnus.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele