o udržení, 4. kolo
19.05.2024 17:00 CET
2 : 2
(2:2)

Reportáž

Zdeněk Ondrášek (© Dynamo České Budějovice)

Střelecký ostrov pořádal gólové hody. Jablonec zkomplikoval Jihočechům cestu do baráže

České Budějovice ztratily výborně rozehraný duel čtvrtého kola nadstavbové části Fortuna ligy a s Jabloncem pouze remizovaly 2:2. Jihočeši vedli po trefě Jakoba Tranzisky už o dvě branky, hosté si však připravili bleskové odpovědi, a ještě před pauzou tak potvrdili svůj vzestup formy. Tu naopak marně hledají domácí, které v závěrečném kole sezony čeká v případě úspěchu Zlína v Jablonci zápas o všechno s Karvinou.

Budějovice zažily v záchranářské skupině už všechny druhy výsledků a ve vyrovnané spodní části tabulky se usadily na barážové 15. příčce. Nejen trenéra Jiřího Lercha mrzelo především nedávné střetnutí se Zlínem, ve kterém Dynamo nevyužilo početní převahu. Jablonec měl zase jistě na paměti poslední tři utkání na Střeleckém ostrově, v nichž nezískal ani bod a utržil dohromady devět branek.

Respekt Severočechů vůči domácímu soupeři šel znát od prvních minut, v nichž bylo Dynamo aktivnější. Svou převahu Jihočeši využili až po půlhodině hry, kdy se po klidnější pasáži roztrhl pytel s góly. Nejprve Zdeněk Ondrášek využil perfektní přihrávku Patrika Hellebranda a střelou podél hostujícího brankáře otevřel skóre. Za chvíli na něj po velmi podobné akci navázal Tranziska a zvýšil budějovický náskok. Krátce nato ale přišla odpověď, když si Matěj Náprstek našel přihrávku v malém vápně a chladnokrevně poslal míč do sítě. Jablonec ještě před odchodem do šaten srovnal účty. Po centru z volného kopu nejprve vypálil Matěj Polidar. Jeho střelu vyrazil Dávid Šípoš pouze k nabíhajícímu Miloši Kratochvílovi, který bez problémů srovnal stav utkání.

Po pauze měli Jihočeši obrovskou příležitost, když se Vilém Fendrich srazil s jedním z obránců, a domácí tak před sebou měli prázdnou bránu. Tu však trestuhodně přestřelil Trenziska. V 66. minutě se dostal po rohovém kopu k hlavičce Nemanja Tekijaški, kterého skokem vychytal pozorný Šípoš. O chvíli později dostal balon do sítě Náprstek, jenže po konzultaci se systémem VAR rozhodčí gól neuznal. V závěru Budějovice tlačily a snažily se skóre znovu přetáhnout na svou stranu, ale defenziva Severočechů nakonec vydržela.

České Budějovice tak uhrály nic neřešící remízu. V posledním kole se představí 25. května na hřišti Karviné. Jablonec ve stejný den změří síly se Zlínem.

Autor: Livesport.cz / Matěj Kourek

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele