25. kolo
25.04.2009 17:00 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Viktoria Plzeň - Bohemians Praha 3:1

Plzeň díky ďábelské desetiminutovce ve druhém poločase dokázala porazit pražské Bohemians 3:1 a po vypadnutí z Poháru ČMFS si tak zlepšila náladu.

Kdo doufal, že při sobotním odpoledni uvidí stejně pěkný fotbal, jako bylo na západě Čech počasí, ten se v prvním poločase šeredně mýlil. Oba týmy totiž hrály velice opatrně a vycházely ze zabezpečené obrany. Rozhodně se tedy nekonaly útočné manévry, které zažilo pivovarské město v posledních týdnech při zápasech se Zlínem či Ostravou.

Do první větší příležitosti se v páté minutě dostal hostující Kincl, který ve velice dobré příležitosti hlavičkoval po centru Dobeše jen těsně vedle. Celá akce vznikla z rychlého protiútoku a vlastně tak charakterizovala hru Střížkova v prvním poločase. Ten totiž spoléhal především na dlouhé nákopy, resp. rychlé brejky zakončované jedním z nejlepších hrotových útočníků naší ligy.

Hned z protiútoku se ovšem do velké příležitosti dostala i Plzeň. Limberský poslal v pokutovém území centr po zemi, Adam Varadi natahujíc se ve skluzu po balónu zakončil, jenom díky vyběhnuvšímu brankáři Beláňovi, těsně vedle, neboť ten mu zmenšil střelecký úhel natolik, že nebylo kam jinam míč umístit.

Následovala předlouhá pasáž, během níž se snad musel nudit i ten nejotrlejší fanoušek. Jedinou zábavu představoval trumpetový kroužek "Klokánek", který tak jako vždy věrně povzbuzoval své oblíbence.

26. minuta nabídla mírné pozdvižení. V ní totiž Pavel Horváth natáhl ke své parádní disciplíně, totiž střele z dálky a donutil slovenského brankáře v zelenobílých barvách k řádnému protažení.

Největší příležitost první půle měl ovšem na hlavě, kdo jiný než, Marek Kincl. Ten se totiž po rychlém brejku dostal k hlavičce, kterou plzeňský brankář Daněk velice těžkým zákrokem konečky prstů vytěsnil na roh.

Jestliže první poločas se nesl ve znamení nudy, v tom druhém si na nic podobného nikdo stěžovat nemohl. Diváci především díky domácím viděli doslova gólové hody.

Už v 51.minutě Petržela odcentroval po rohu rozehraném na krátko na zadní tyč, kde nejvýše vystoupil obránce Tomáš Hájovský a hlavičkou otevřel skóre - 1:0. Dobrá nálada vytryskla z plzeňského stadionu i o pět minut později. Petržela předvedl skvostný individuální průnik, kdy si z obránců udělal hadrové, statické panenky a krásnou střelou navýšil na 2:0.

Jenže ďábelská desetiminutovka Viktorie nekončila. V 60.minutě rozehrál Pavel Horváth rohový kop tak skvěle, že brankář Beláň neměl jinou možnost, než si míč zrazit do sítě.

I nadále pokračovaly útočné manévry. Plzeň vysunula presing hodně vysoko a mačkala Klokany na vlastní polovině. Zvláště Varadi byl v napadání velice aktivní. Svěřenci trenéra Urbana se dlouho nemohli prosadit a míče jen odkopávali či o ně při pokusu o přechod do útoku lacino přicházeli.

Aktivita domácích poté lehce opadla. Výjimku tvořil Kolářův centr na osamoceného nabíhajícího Jiráčka, který v dobré příležitosti netrefil branku.

Sedmaosmdesátá minuta znamenala tečku za průměrným ligovým zápase. Nedůraz a pasivitu domácích potrestal střídající Stanley Ibe, který se dokázal na hranici vápna obtočit kolem bránícího hráče a parádní ranou snížit na 3:1.

Autor: Filip Horký

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

škoda že bohemka dala gol pozdě ale celkem dobrej fotbal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele