základní část, 3. kolo
13.08.2022 19:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Královéhradeckých 10 statečných nápor mistra neustálo. Pilař se za vítězný gól omlouval

Viktoria Plzeň přehrála v utkání třetího kola Fortuna ligy Hradec Králové 2:1 a po vítězství nad Pardubicemi v minulém duelu uspěla i proti druhému východočeskému celku. Zápas hraný v mladoboleslavském azylu překlopil na stranu úřadujícího šampiona až v 84. minutě Václav Pilař, jenž dres Votroků mezi lety 2003 a 2011 oblékal. Plzeň se na výhru proti sokovi oslabenému červenou kartou Vojtěcha Smrže hodně nadřela, tradičně však byla nakonec o jednu branku lepší než soupeř.

Hradečáci se v úvodním kole prezentovali velmi povedeným výkonem proti pražské Slavii, kterou doma pokořili. Na poslední utkání se Slováckem, proti němuž hráli půlku zápasu v 10 hráčích, ale museli rychle zapomenout, protože na ně čekala těžká prověrka. Plzeňská Viktoria totiž dosud zažívala poměrně dobrý vstup do sezony, který naznačil, že po zisku domácího titulu rozhodně neusnula na vavřínech. V týdnu navíc oznámila nové posily v čele s útočníkem Fortune Basseym či Václavem Jemelkou.

Viktoria se s obměněnou sestavou a s Jemelkou v základu zaměřovala hlavně na bezpečí v obranné řadě. Plzeňští se ale postupně osmělovali a začali podnikat výpady kupředu. První obří šanci měl přesto Hradec. Kapitán Adam Vlkanova ve 25. minutě dorážel z úhlu míč pod břevno, ale Jindřich Staněk se předvedl a těžkým zákrokem zabránil změně skóre. Domácí se následně dostali do problémů, jelikož šli do 10. Smrž dostal červenou kartu a zařídil pro Votroky táhlé oslabení. Netrvalo dlouho a favorit tuto výhodu zužitkoval. Tomáš Chorý si ve 39. minutě naskočil na centr a hlavičkou k pravé tyči otevřel skóre. Východočeši ale vzápětí odpověděli. Filip Kubala na úrovni penaltového puntíku efektně i efektivně patičkou vychýlil střelu svého spoluhráče a míč skončil v síti mimo dosah Staňka.

Plzeň vstoupila do druhé půle se dvěma změnami v sestavě a s odhodláním rozseknout nerozhodný stav. Avšak šance, které alespoň zpočátku měla, rozhodně neohrozily Michala Reichla. Změnit to mohl v 53. minutě Kolumbijec Jhon Mosquera, jenž ale z nadějné pozice ve vápně mířil nad. Znenadání zahrozil i Hradec. K Matějovi Rynešovi se u penaltového puntíku odrazil míč, který Staňkovi vypadl po standardce z rukou a jen tak tak, že ho mladý záložník neposlal pod břevno. Votroci celkově hráli poměrně otevřený fotbal a i přesto, že jich bylo jen 10, dokázali se Plzni kvalitativně vyrovnat. V závěru měl dvě příležitosti v dresu Viktorky ještě Bassey, ale nezužitkoval ani hlavičku, ani akrobatický kop. Rozhodnout tak musel až hradecký odchovanec Pilař, který v 84. minutě propasíroval míč zblízka do sítě.

Plzeň nenechala nic náhodě a pozitivně se naladila před závěrečným předkolem Ligy mistrů. Poražení Votroci v dalším kole vyzvou 27. srpna v mladoboleslavském azylu Sigmu Olomouc. Viktorii čeká další utkání venku, ve stejný den se střetne s Českými Budějovicemi.

Autor: Livesport.cz / Jan-Filip Novotný

Komentáře (2)

Přidat komentář
fcb+mufc

1-1

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele