základní část, 6. kolo
31.08.2022 17:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Hradec odchod špílmachra neovlivnil. K výhře nad Bolkou mu pomohla minela brankáře

Čerstvý odchod Adama Vlkanovy do Plzně fotbalisty Hradce Králové nijak nepoznamenal, jelikož si v zápase vloženého šestého kola Fortuna ligy poradili s Mladou Boleslaví v poměru 2:1. V Lokotrans Areně, kterou hosté sami moc dobře znají, se vítěznou trefou prezentoval v 72. minutě Vojtěch Smrž, pro kterého to byl premiérový gól v hradeckém dresu. Velkou měrou mu k této brance pomohl i domácí brankář Martin Polaček, jenž jeho střelu trestuhodně propustil za svá záda.

Mladá Boleslav si v posledním kole smlsla v Ďolíčku na Pardubicích 3:0 a srazila vaz trenérovi Jiřímu Krejčímu. Zároveň si zapsala první vítězství v lize a motivace jí tak rozhodně nechyběla ani proti úhlavnímu rivalovi Východočechů z Hradce Králové. Ten ovšem letos dokázal navázat na dobré výkony z nováčkovské sezony a po dvou výhrách v řadě nad Bohemkou a Olomoucí mu v tabulce patřila pátá příčka.

Zpočátku duelu byl vidět především domácí kapitán Marek Matějovský, jenž své spoluhráče neúnavně hledal dlouhými nákopy. Středočeši si následně první příležitost vypracovali ve 14. minutě, kdy pár centimetrů vedle levé tyče pálil David Pech. Přestože byla Mladá Boleslav po většinu úvodního dějství fotbalovější, tak to byli Votroci, kteří se krátce před pauzou radovali z vedoucího gólu. Filip Kubala ustál důležitý souboj ve středu hřiště a krásně vysunul Daniela Vašulína, pro kterého už nebyl žádný problém v souboji jeden na jednoho překonat brankáře.

Deset minut po začátku druhého poločasu se domácím po faulu na Daniela Marečka naskytla možnost zahrávat pokutový kop, jehož exekuce se ujal Milan Škoda. Zkušený útočník penaltu mazácky proměnil a připsal si tak už čtvrtý letošní zásah. Svěřencům Pavla Hoftycha dodala vyrovnávací trefa energii a začalo jich být plné hřiště. V 69. minutě sklepával Ubong Ekpai míč pro Lukáše Maška, ten se však po včasném zákroku Jakuba Klímy k zakončení nakonec neprobojoval. O tři minuty později přišel zlom, kdy Smrž napřáhl z uctivé vzdálenosti na Polačkovu bránu. Mladoboleslavský gólman ovšem předvedl velmi nejistý zákrok a balon si za svá záda v podstatě srazil sám. Pojistit výhru mohl pro Východočechy ještě Jakub Rada, avšak z přímého kopu rozezvonil jen břevno. Na výsledku nezměnila nic už ani červená karta pro Erika Prekopa ze samotného závěru.

Votroci se tak udrželi na vítězné vlně a získali pro sebe už třetí utkání v řadě. V příštím kole nastoupí 4. září od 16 hodin doma proti Baníku, Boleslav se představí o den dříve ve stejný čas v Budějovicích.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
Alan

2:2

Reagovat
ondrasch77

2:2

Reagovat
Elmas

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele