o udržení, 4. kolo
24.05.2023 19:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Zbrojovce nestačila k výhře ani zlepšená hra. Vrásky na čele udělal Haškovi exbrněnský Fila

Teplice remizovaly ve čtvrtém kole skupiny o udržení Fortuna ligy s Brnem 1:1. Jako první skórovali hosté, když se v první půli prosadil Jiří Texl. Na jeho branku však po změně stran dokázal reagovat odchovanec moravského klubu Daniel Fila, čímž určil konečný stav duelu. Ten znamenal, že se Zbrojovka v posledním nadstavbovém utkání střetne se Zlínem v souboji o vyhnutí se přímému sestupu do druhé ligy.

V brněnském táboře se po nedělním neúspěchu s Jabloncem začala šířit docela opodstatněná panika. Ve hře moravského celku nefungovalo prakticky nic, což dokládal i pohled na statistiky. Zbrojovka čekala byť jen na vstřelení gólu takřka měsíc a mimo svůj stadion zvítězila naposledy v říjnu. Zato v Teplicích panovala i přes porážku s Baníkem až nečekaně pozitivní nálada. Trenér Zdenko Frťala vybičoval Skláře k velmi dobrým výkonům a relativně pohodlné záchraně.

Od úvodních minut bylo znát, že se Teplice nepotřebují nikam hnát, a iniciativy se tak snažila chopit Zbrojovka. Po jejím rohu ze 17. minuty se dostal k míči Wale Musa Alli, jenž ho ukázkově nachystal Texlovi a zkušený záložník pohotovou ranou na zadní tyč otevřel skóre. O pět minut později předvedl Tomáš Kučera povedenou individuální akci po pravé straně, kterou vyšperkoval přesným centrem na hlavu Fily. Ten ale své zakončení poslal jen do přibíhajícího Abdallaha Gninga. Krátce před odchodem do kabin mohl vylepšit pozici Moravanů Lukáš Endl, k němuž po několika odrazech doputoval uvnitř teplické šestnáctky míč, mladý stoper ovšem mířil vysoko nad.

Jen několik minut po změně stran měla Zbrojovka další solidní příležitost, když se k přímému kopu postavil Filip Souček, jeho tvrdý projektil však pohotovým zákrokem zneškodnil Filip Mucha. Na tahu tak byli opět domácí, konkrétně Fila, jenž si ve středu hřiště nikým neatakovaný navedl míč na levačku a nechytatelnou ranou k pravé tyči Vlastimila Hrubého srovnal. Odchovanec brněnského fotbalu mohl vývoj utkání dokonce otočit, jeho pokus z úhlu po rychlém centru ze 67. minuty ovšem skončil pouze na boční síti. Ani on, ani nikdo jiný už ale síť rozvlnit nedokázal a utkání na severu Čech vyústilo v remízu.

Zbrojovka tak sice konečně alespoň bodovala, do posledního kola však půjde z poslední příčky. Oba celky zakončí působení ve skupině o záchranu v neděli. Skláři zamíří do Jablonce, Brno přivítá Zlín.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele