o titul, 4. kolo
23.05.2023 19:00 CET
2 : 3
(2:2)

Reportáž

Slavia na Hané odčinila hororový úvod. Pyrrhovo vítězství sešívaných režíroval Jurečka

Slavia zvítězila ve čtvrtém kole nadstavby Fortuna ligy na hřišti Sigmy Olomouc 3:2, ale vzhledem k remíze Sparty na hřišti Slovácka definitivně přišla o poslední naději na zisk titulu. Hanáci vedli již v šesté minutě o dva góly, což se jim naposledy podařilo před 35 lety, kdy ke stejnému počinu potřebovali ještě o čtyři minuty méně. Ještě před pauzou však dorovnal skóre ve skvělé formě hrající Václav Jurečka a po změně stran zajistil sešívaným tři body Ondřej Lingr.

Zbytek jakýchkoliv nadějí na mistrovský titul přijela Slavia hájit na Andrův stadion. Na něm musela za každou cenu zvítězit a zároveň na dálku fandit Slovácku, aby si připsalo plný bodový zisk proti Spartě. Sigma měla rovněž o co hrát, na poslední chvíli se totiž zapojila do boje o čtvrtou příčku. Stejně jako sešívaní však již nesměla zaváhat, nerozhodný výsledek by tak ukončil snažení obou celků.

Větší vůli jít za vítězstvím prokázali na samém začátku utkání Olomoučtí, kteří šli už ve druhé minutě do vedení. Z velké dálky napřáhl Juraj Chvátal, jehož střelu ještě pomohl usměrnit do hostující sítě jeden z bránících hráčů. Opaření slávisté znovu inkasovali hned čtyři minuty nato, když podklouzl Tomáš Holeš, a Pavel Žifčák tak měl již volnou cestu k zakončení. Hosté se probudili ve 21. minutě, kdy šikovnou tečí ve vápně vsítil kontaktní gól Jurečka. Kanonýr Slavie navíc před pauzou skóre i srovnal, když dobře pronikl za defenzivu a v šestnáctce technicky prohodil brankáře.

Sigma si mohla ztracený náskok vzít zpět krátce po návratu z kabin, kdy se na levé části vápna dostal k zakončení Ondřej Zmrzlý. Střele však nedal dostatečnou razanci, a nepřivodil tak dobře postavenému Ondřeji Kolářovi větší potíže. Na druhé straně po hodině hry dokonal obrat střídající Lingr, jenž z hranice malého vápna usměrnil hlavou míč přesně k levé tyči. Olomoucké naděje na vyrovnání v závěru zhatil Denis Ventúra, jemuž hlavní arbitr ukázal podruhé žlutou kartu.

Slavia tak na Hané dokázala zvítězit, kvůli bodovému zisku Sparty v souběžně hraném utkání se však musela smířit s konečnou druhou příčkou. V závěrečném kole přivítá 27. května Slovácko, Sigma tentýž den zavítá na stadion Bohemians.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (3)

Přidat komentář
Sigma Olomouc

Reagovat
Sigma Olomouc

No hoší, toto nene, takhle to promrhat... I když, upřímně, tak trochu jsem to čekal. Jo a potkal jsem tam Šilhavého.

Reagovat
Sigma Olomouc

Byl jsem tam

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele