o titul, 1. kolo
07.05.2023 15:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Skákavá střela Minčeva zajistila Spartě výhru v Olomouci

Sparta dala zapomenout na středeční porážku z finále MOL Cupu a zvládla úvodní utkání nadstavbové části ročníku. Letenští uspěli v Olomouci zásluhou jediné přesné trefy z kopačky Martina Minčeva a nadále mají nejblíž mistrovskému titulu.

Jediný gól duelu padl již v prvním poločase, který ovšem mohla zahájit lépe olomoucká Sigma. Již ve čtvrté minutě dostal levý bek domácích Zmrzlý dost prostoru před pokutovým územím, jenž využil k nepříjemné ráně. Tu brankář Sparty Kovář vyrazil jen před sebe a dorážející Chytil se pak již nacházel v ofsajdu. Pražané odpověděli se svou první příležitostí za další tři minuty. Kuchta si naběhl na míč za obranu Olomouce, svou střelou však netrefil bránu.

Po 20 minutách hry se málem nechal zaskočit gólman Sigmy Macík, jenž neodhadl trajektorii centru Krejčího, míč ale nakonec skončil v zámezí. Ve 26. minutě už ale Macík lovil balón ze sítě. Stalo se tak poté, co se hostující Minčev uvolnil před pokutovým územím Hanáků a poté i v pádu vystřelil svou levou nohou. Macík se po pokusu bulharského reprezentanta natahoval, jenže balón před jeho rukou poskočil a zapadl k tyči.

Olomouc už v dalším průběhu utkání Sparťany moc nepotrápila. Těsně před přestávkou se k dalekonosné pumelici odhodlal Pokorný, zamířil ovšem nad břevno Kovářovy svatyně. To Beneš si šest minut po změně stran naskočil na rohový kop rozehraný Zmrzlým a zaměstnal Kováře, ten ale s výslednou hlavičkou zas tolik starostí neměl.

Ani Letenští už toho do závěrečného hvizdu moc nevymysleli. Ostatně největší šanci druhé půle jim darovali domácí. Beneš nepřesnou rozehrávkou vybídl Kuchtu, ten každopádně nepropálil Macíka, jenž míč i se štěstím vyrazil na brankovou konstrukci. Ze tříbodového zisku se zkrátka radovali Pražané. Sparťané mimochodem oslavili vítězství o jeden gól také se svými fanoušky, kteří obsadili značnou část olomoucké severní tribuny.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele