o titul, 2. kolo
13.05.2023 15:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Plzeň opět nezvítězila, doma podlehla Olomouci

Další výsledkově nepovedený zápas ze závěru sezony má za sebou plzeňská Viktoria. Západočeši podlehli Olomouci a v nadstavbové části probíhajícího ročníku dál čekají na vítězství. Sigma po nečekaném tříbodovém zisku přiživila alespoň trochu své šance v boji o postup do evropských pohárů.

První poločas přitom Plzeň zvládla, alespoň tedy po herní stránce. Dostala se do řady příležitostí, z nichž mohla vstřelit více než jeden gól. Síť mohl už v osmé minutě rozvlnit po centru od Sýkory hlavičkující Chorý, tomu ovšem překazil radost zasahující brankář hostů Macík. Za dalších pět minut zakončoval pro změnu Kaša, na jehož pokus už Macík nedosáhl, gólmana Sigmy ale zachránila tyč.

V 17. minutě už Kaša překonal Macíka. Ten po standardní situaci rozehrané Sýkorou vyrazil hlavičku Chorého jen před sebe, kde se pohyboval právě Kaša. Gól ovšem nakonec neplatil, neboť sudí u videa odhalili, že si Chorý při výskoku pomohl faulem. Čekání na gól neskončilo ani o 20 minut později, kdy se do nůžek parádně opřel Durosinmi. Útočník Viktorie však bránu soupeře těsně netrefil, navíc se nacházel v ofsajdu.

Ve třetí minutě nastavení první půle šli Západočeši přece jen do vedení. Opět zahrozili ze vzduchu a tentokrát již byli úspěšní. Kalvach z volného kopu oslovil Durosinmiho, jehož hlavička se otřela o břevno a následně ji zastavila až síť. Jenže nastavený čas pokračoval a dvě minuty po zásahu Durosinmiho přispěchala s odpovědí Sigma. Do centru od Ventúry se moc dobře neopřel Zorvan, stihl ovšem míč tečovat tak, že se kulatý nesmysl odrazil od nešťastníka Sýkory do brány Viktorie - 1:1.

Herní převaha z prvního poločasu tak byla Plzni k ničemu. Po změně stran mohl vedení domácím vrátit Kopic, který pohledně zakombinoval s Durosinmim, nepřišel si ale na Macíka. To Olomoučtí pokračovali ve skvělé efektivitě a v 54. minutě otočili stav utkání. Rychlý přechod do útoku vyšperkoval Fortelný přenecháním balónu za sebe Israelovi, který přízemním zakončením přelstil brankáře Západočechů Staňka.

Viktoria samozřejmě chtěla vyrovnat, jenže volej Vydry po oslovení od Mosquery skončil v rukavicích Macíka. Hned vzápětí navíc vstřelili svůj třetí gól Hanáci. Opět v něm měl prsty Fortelný, jenž si naběhl za defenzivu Plzně. Následně umožnil odcentrovat Chvátalovi, do jehož pasu se opřel Navrátil, který svůj citlivý volej umístil k tyči. Západočeši poté zahrozili už jen projektilem Kaši, který ale proletěl kolem tyče do zámezí. Po závěrečném hvizdu tedy slavil hostující tým.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele