základní část, 4. kolo
09.11.2022 17:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Jhon Mosquera a Tomáš Chorý (© twitter.com/fcviktorkaplzen)

Plzeň definitivně podzimním králem, v dohrávce neměla slitování se Zbrojovkou

Do konce podzimní části ligové sezony sice ještě zbývá jedno kolo, avšak už před ním získala Plzeň jistotu toho, že v tabulce přezimuje na prvním místě. Západočeši v dohrávce čtvrtého kola jasně přemohli brněnskou Zbrojovku, která Viktorii po chybách v zadních řadách dovolila skórovat hned čtyřikrát.

Hosté sice Západočechům značně ulehčili cestu k tříbodovému zisku, avšak domácí šli štěstí naproti proaktivním přístupem. Skórovat mohli už v sedmé minutě zápasu, kdy Mosquera hlavičkou z pravé strany usměrňoval balón před bránu. Před gólmanem Šimanem, jenž mezi třemi tyčemi Moravanů tentokrát zastoupil obvyklou jedničku Berkovce, míč nešťastně tečoval Endl, Šiman nicméně stihl včas zareagovat a na chvíli ještě zabránil inkasování.

Plzeň nicméně pokračovala v útočení. Jirka pálil ve 12. minutě těsně vedle tyče hostující svatyně, za další dvě minuty pak chybu váhajícího Pachlopníka mohl potrestat Chorý, Šiman si ale připsal další dobrý zákrok. Po 20 minutách hry už nicméně kapituloval. Stoper Zbrojovky Šural poslal hlavou velmi slabou malou domů, před Šimanem tak merunu uzmul Vlkanova, který také poměrně snadno rozvlnil síť.

Fotbalisté Viktorie poměrně často pálili z větší vzdálenosti. V tomto duchu pokračoval také Bucha, jehož zajímavý projektil nakonec proletěl do zámezí. Těsně před přestávkou vystrčili zničehonic růžky Brňané. Řezníček si naběhl na pas za Pernicu, avšak nepřišel si na brankáře Plzně Staňka.

Příležitost Řezníčka představovala pouze labutí píseň ofenzivního snažení hostů. Po změně stran totiž na pedály zase dupali Západočeši. Mosquera ještě pálil nepřesně, avšak Chorý už v 53. minutě využil dalšího zaváhání v defenzivě Brna. Tentokrát pokazil malou domů Granečný, jenž pádem na zem marně signalizoval údajný útočný faul.

Po hodině hry se dvakrát zaskvěl Šiman, jenž nejprve vyrazil další střelu Jirky, aby z následného rohového kopu vychytal na přední tyči hlavičkujícího Pernicu. Poté se po nějaké době zase připomněli Moravané. Střídající Alli se zjevil před Staňkem, jenže zakončením z první přestřelil.

Jinak ale hosté tahali za kratší konec, navíc dalšími chybami dovolili Plzni ještě dvakrát skórovat. Třetí branku Viktorie přidal Chorý z pokutového kopu, jemuž předcházel faul Endla na pronikajícího Mosqueru. Chorý následnou penaltu umístil doprostřed, kdežto Šiman mylně skákal do strany. A marně plachtil gólman Zbrojovky vzduchem také v 89. minutě. To jej zpoza pokutového území překonal Bassey, který využil nedorozumění mezi Rogožanem a Texlem ve středu pole.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (1)

Přidat komentář
Rothbard

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele