základní část, 16. kolo
13.11.2022 15:00 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Sigma vrátila Brnu domácí prohru. Zmrzlý gólem oslavil nominaci do reprezentace

Olomoucká Sigma zvítězila v 16. kole Fortuna ligy na hřišti Zbrojovky Brno 3:2. Skóre utkání otevřel už v osmé minutě Ondřej Zmrzlý, který na začátku týdne obdržel premiérovou pozvánku do národního týmu. O vítězství a posunu hostů do elitní skupiny ligy ale rozhodl až v 78. minutě Jan Navrátil. Hanáci tak oplatili soupeři porážku z úvodu sezony, kdy na Andrově stadionu padli o dvě branky.

Domácí sehráli v prvním vzájemném duelu této sezony na stadionu Sigmy jedno ze svých nejlepších podzimních utkání, laťku tak měli nastavenou poměrně vysoko. Po dvou porážkách v řadě, během kterých obdrželi sedm branek, však museli řešit spíše díry v defenzivě, čemuž nepomohla ani absence vykartovaného Jakuba Šurala. Olomouc navíc byla v úplně jiném rozpoložení než na začátku soutěžního ročníku, slušná forma vyšvihla Hanáky až na hranici skupiny o titul.

Potenciální posun k české fotbalové elitě byl pro hosty silným motivem. Za aktivní vstup byli odměněni již v osmé minutě skrz gólovou dorážku hlavou Zmrzlého. Čerstvě nominovaný reprezentant včas zareagoval poté, co gólman vystihl zakončení Mojmíra Chytila, jenž před pár dny také obdržel první pozvánku do národního týmu. Vynikající přízemní přihrávka Denise Granečného ze 34. minuty však znamenala vyrovnání. Svoji 11. ligovou trefu si připsal pohotovou střelou zevnitř vápna Jakub Řezníček. Gólem do kabiny vrátil vedení Sigmě Radim Breite, který díky teči překonal brankáře po skvělé práci Antonína Růska.

Výměna stran svědčila domácím, jejichž chuť k vyrovnání vyústila v několik nebezpečných balonů do vápna. Skvostný centr Matěje Hrabiny dolétl přímo na hlavu Michala Ševčíka, ten však trefil pouze břevno. Brňané dřeli dál, z řady šancí je muselo nejvíce mrzet promáchnutí Jakuba Přichystala, jenž selhal v malém vápně. Domácí dokázali i tak vyrovnat zásluhou Ondřeje Pachlopníka, který zblízka propálil vše, co mu stálo v cestě. Vedení Olomouci ale nakonec navrátil Navrátil, jenž se po centru trefil nechytatelně mezi nohy brankáře. Ofenzivní klání bylo i poté pastvou pro oči nestranného fanouška, změna skóre již ale navzdory řadě šancí nepřišla.

Zbrojovka zakončila ligový podzim porážkou a v novém roce se musí ohlížet za sebe. Oba celky ještě odehrají pohárové střetnutí a pak už se budou moci soustředit na sledování mistrovství světa. Po něm se Brňané v lednu utkají s Mladou Boleslaví a Olomouc doma se Spartou.

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (1)

Přidat komentář
Alan

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele