základní část, 6. kolo
26.08.2023 15:00 CET
2 : 1
(0:0)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Teplice opět asistovaly u zlínské premiéry. Výhru "Ševců" ušili mladí odchovanci

Zlín porazil v šestém kole FORTUNA:LIGY Teplice 2:1, a dočkal se tak premiérového triumfu v ročníku. Proti týmu ze severu Čech, s nímž si v únoru připsal své první vítězství na lavičce "Ševců" Pavel Vrba, měli především v úvodním dějství výraznou převahu, žádná z jejich šancí ovšem gólem neskončila. Až po změně stran se tak prosadil 21letý David Tkáč, na něhož navázal vítězným zásahem další stejně starý odchovanec domácích Martin Cedidla.

Ještě před pár měsíci byl Vrba ve Zlíně po senzační záchranářské jízdě za hrdinu, s úderem nového ročníku mu však opětovně začaly nepříjemné starosti. Ačkoliv se "Ševcům" po odchodu Martina Filla a Václava Procházky podařilo částečně zbavit nálepky přestárlého mužstva, příchod mladších posil se na hře ani výsledcích moc neprojevoval. Naopak v Teplicích se po rebrandingu vrátili fanoušci na tribuny a mužstvo vedené Zdenkem Frťalou navíc začalo v úvodu sezony vystrkovat růžky.

Jenže ve Zlíně byli Severočeši od úvodu pod tlakem. Poprvé zahrozil po prudkém pasu do vápna hostů Tkáč, míč do sítě ale neusměrnil a následnou dorážku Rudolfa Reitera zablokoval střežící obránce. Chvíli nato mohli "Ševce" poslat do vedení Tom Slončík a Vukadin Vukadinović, v zakončení jim však scházela přesnost. Aktivní Tkáč se propracoval do šance i ve 25. minutě, skvěle proti němu ale zasáhl Tomáš Grigar. Rušno bylo před zkušeným brankářem až do závěru poločasu, ve kterém před odkrytou sítí selhali ještě Jakub Kolář a Antonín Fantiš.

Po přestávce se na trávníku objevily úplně jiné Teplice. Hned ve 46. minutě nebezpečně zakončoval Mohamed Yasser, přízemní ránu ale vyrazil připravený Stanislav Dostál. O chvíli později se dvakrát do příležitosti dostal Matěj Radosta, nejprve však nezamířil přesně a poté nepropálil vyběhnutého Dostála. Zlín se k ohrožení brány soupeře propracoval v 55. minutě. Vukadinović se z pravého kraje procpal až do malého vápna, odkud přihrával Tkáčovi, jenž střelou doprostřed rozvlnil síť.

Po hodině hry se "Ševci" dostali do dvoubrankového náskoku. Rohový kop propadl na Cedidlu, který přesnou hlavičkou nedal Grigarovi šanci. Teplice mohly snížit zásluhou Tadeáše Vachouška, ten ale sklepnutí agilního Yassera v úspěšnou trefu nezužitkoval. V 88. minutě už akce střídajících Severočechů přinesla ovoce, když zakončení 22letého Egypťana dorazil do brány Vachoušek.

Zlín ale další komplikace nepřipustil, dotáhl duel do vítězného konce a konečně se dočkal prvního tříbodového zisku v ročníku. Navázat na povedený výsledek bude chtít 2. září v třaskavém derby se Slováckem, Teplice přivítají ve stejný den Pardubice.

Autor: Livesport.cz / Dominik Souček

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele