základní část, 3. kolo
06.08.2023 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Jablonec znovu pálil slepými, Teplice poprvé v lize zaváhaly

Teplice nenavázaly na úvodní dvě vítězná utkání, když ve třetím kole FORTUNA:LIGY remizovaly s Jabloncem 0:0. K tříbodovému zisku však měli i tentokrát blíže "Skláři", neboť největší příležitost duelu si vypracoval v 11. minutě Abdallah Gning, pokus senegalského útočníka ale lapil skvělým zákrokem Jan Hanuš. Fotbalisté ze stadionu Střelnice si tak připsali druhou bezbrankovou remízu v řadě a ve statistice vstřelených gólů jsou spolu se Zlínem nejhorší.

Oba soupeři zažívali opačný úvod soutěžního ročníku. Teplice do ligy vlétly skalpem favorita z Plzně a v minulém kole si poradily i s Bohemkou, zatímco Jablonci to drhlo. První zápas Severočeši prohráli v Mladé Boleslavi a byť ze druhého v Pardubicích vydolovali bod za bezbrankovou remízu, bylo to málo. Pardubice totiž hrály od 24. minuty v početní nevýhodě, a nutno podotknout, že i tak mohly místy pomýšlet na výhru.

Začátek vyšel lépe domácím, když si Gning posunul míč do šestnáctky a nebezpečně zakončil, parádním reflexem však zakročil brankář Hanuš. Ve 26. minutě se prezentoval výborným volejem zpoza pokutového území Jan Chramosta, proti jehož tvrdému projektilu zasáhl připravený gólman Tomáš Grigar. Z přímého kopu poté zahrozil Matěj Polidar, Grigar byl však opět připraven. Hosté byli do konce prvního poločasu nadále nebezpečnějším celkem, k dalšímu ohrožení brány to ovšem nevedlo.

Po změně stran se řítil po výborném pasu Vladimira Jovoviće na bránu aktivní Chramosta, jemuž však na poslední chvíli skočil pod nohy teplický brankář, čímž zamezil nebezpečnému zakončení. O chvíli později už byl Daniel Trubač sám před bránou, Hanuše se snažil přelobovat, ten mu to však pohotovým zákrokem zamezil. Poté převzali iniciativu zelenobílí, což vedlo k několika nebezpečným průnikům do šestnáctky domácích. Vedoucí branky se však fanoušci ani jednoho týmu do závěrečného hvizdu nedočkali.

Utkání tak skončilo remízou, která minimálně v Jablonci vzbudila další rozpaky. Severočeši v příštím kole vyzvou 12. srpna doma Spartu, Teplice jedou o den později do Olomouce.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Solař

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele