základní část, 1. kolo
22.07.2023 15:00 CET
4 : 1
(3:0)

Reportáž

Karviná se vrátila do ligy se vší parádou. Slezané pod taktovkou Budínského rozstříleli Zlín

Karviná si v prvním kole FORTUNA:LIGY osladila návrat mezi elitu vysokou výhrou 4:1 nad Zlínem. Dominantní představení Slezanů režíroval Lukáš Budínský, jenž před sezonou přestoupil po nepovedeném angažmá v Baníku zpět do týmu, ve kterém zářil mezi lety 2014 a 2019. Kreativní 31letý záložník se už v prvním poločase podílel na třech gólech, když jeden sám dal a u dvou asistoval. "Ševci" se zdánlivě vrátili do utkání díky brance Davida Tkáče z úvodu druhé půle, jejich vzdor však záhy uťal přesnou hlavičkou Daniel Bartl.

Útulný stadion v Karviné se stal hned v prvním utkání po postupu ze druhé nejvyšší soutěže dějištěm důležitého klání. Sílu zelenobílých přijel otestovat Zlín, tedy jeden z potenciálních soupeřů v boji o setrvání mezi elitou. "Ševci" i v loňské sezoně zachraňovali svůj prvoligový status až v baráži a kouče Pavla Vrbu nejspíš čekala další složitá zkouška jeho schopností. Od vedení klubu se mu totiž dostalo minima posil, klub naopak opustili klíčoví muži Vachtang Čanturišvili a Robert Hrubý.

Karviná bleskurychle otevřela skóre střetnutí. Po přesně rozehraném volném kopu ze šesté minuty se v malém vápně dostal k míči Rajmund Mikuš a z první ho poslal přesně na místo určení. Aktivita Slezanů neutichala a v 19. minutě se Amar Memić prezentoval krásnou individuální akcí, finální přihrávku mu však obrana Zlína srazila na roh.

Vedení hostů tak narostlo až o osm minut později. Kapitán Budínský napřáhl ke střele z hranice vápna a s přispěním teče obrany dostal míč do sítě. Ještě před koncem dějství pak zvyšoval hlavou na 3:0 Jaroslav Svozil po další povedené standardce Budínského.

Zlín otevřel druhý poločas ve snaze vrátit se do zápasu hned trojitým střídáním a již ve 48. minutě se dočkal snížení. Nově příchozí Tkáč dostal míč do vápna a nekompromisně prostřelil Jakuba Lapeše. Oživené naděje žlutomodrých však rychle pohřbil Bartl, který po dalších pěti minutách vrátil Karviňákům třígólové vedení. Velkou šanci na další snížení spálil 20 minut před koncem Filip Žák, jenž z malého vápna trefil dobře postaveného záložníka Sebastiana Boháče.

Návrat Karviné do nejvyšší soutěže tak dostal tříbodový punc. V příštím kole se 29. července představí v Olomouci, Zlín tentýž den přivítá Spartu.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Kleinhampl

Komentáře (2)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
Tom a Jerry

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele