o udržení, 2. kolo
12.05.2024 18:00 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Bronislav Červenka (© FC Zlín)

Zlín si hlavního soupeře v boji o záchranu utéct nenechal, zasahoval exkarvinský Bartošák

Fotbalisté Karviné remizovali ve druhém kole skupiny o udržení ve Fortuna lize s přímým konkurentem v boji o záchranu ze Zlína 2:2. Nervózní zápas hraný v sympatické atmosféře gólově otevřela dělovka Sebastiana Boháče, jenž se v nejvyšší české soutěži trefil poprvé. Další ránu zasadil Ševcům nikým nehlídaný Lucky Ezeh. Hosté se ale po změně stran zmohli na vyrovnání, když se dvakrát prosadil střídající Lukáš Bartošák, bývalý hráč Slezanů.

Dějištěm pravděpodobně nejklíčovějšího duelu v boji o vyhnutí se přímému sestupu byl Městský stadion v Karviné. Domácí do něj vstupovali s výhodou lepšího skóre a oproti svému konkurentovi se těšili o něco lepší formě. Zatímco Slezané zvítězili v závěru základní části právě ve Zlíně, hosté z Moravy se z ligového triumfu netěšili od začátku dubna.

Do zápasu vstoupili lépe domácí, které poslal po čtvrthodině hry do vedení tvrdou střelou zpoza pokutového území Boháč. Karvinští v aktivitě pokračovali i po vstřelení branky a vypracovali si několik zajímavých příležitostí k navýšení rozdílu ve skóre. Jednu z nich dokázal v závěru prvního poločasu proměnit Ezeh, jenž využil skvělé práce a přesné přihrávky od Rajmunda Mikuše.

Po změně stran se hosté dočkali první střely na branku, která ihned znamenala snížení. Ze střední vzdálenosti vypálil střídající Bartošák a trefil se přesně k pravé tyči. Dvougólové vedení mohl Slezanům zanedlouho vrátit Andrija Ražnatovič, z velkého úhlu však napálil jen boční síť. Zlín se ani přes nepříznivý stav nevzdával, sráželo jej však velké množství nepřesností, po nichž se do nebezpečných protiútoků dostávali domácí fotbalisté. I přesto se Ševci kýženého vyrovnání nakonec dočkali, a to po druhé Bartošákově trefě ze třetí minuty nastavení.

Veledůležitý souboj o záchranu tedy skončil remízou. Záchranářské práce obou týmů budou pokračovat 16. května. Zelenobílí v tento den zavítají na hřiště Bohemky, Zlín hostí České Budějovice.

Autor: Livesport.cz / Marek Tomaštík

Komentáře (1)

Přidat komentář
Alan

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele