Záložník Sýkora jde ze Slavie do Lechu Poznaň

Záložník Jan Sýkora skončil po třech a půl letech ve Slavii Praha a podepsal čtyřletou smlouvu v polském Lechu Poznaň. Desetinásobný český reprezentant v sešívaném dresu získal v roce 2017 mistrovský titul a o rok později vítězství v poháru, v uplynulých dvou sezonách hostoval na severu Čech.

Slávista Sýkora bude v Jablonci hostovat i na jaře

Záložník pražské Slavie Jan Sýkora bude i v jarní části sezony hostovat v Jablonci, kde prožil povedený podzim. Oba kluby o tom informovaly na svých webech. Součástí dohody není opce na přestup.

Střelec Sýkora: Tři góly ve dvou zápasech? To nic neznamená

Před týdnem proti Slovácku dal jablonecký Jan Sýkora dva góly, dnes v Českých Budějovicích se trefil jednou. Přesto si pětadvacetiletý záložník nepřipouští nějakou mimořádnou střeleckou formu. Zatímco v minulém ligovém kole jeho trefy přispěly k vysokému vítězství 6:0, dnes branka stačila jen k remíze s nováčkem soutěže 1:1.

Sýkora: Budeme to kousat těžce, přes tenhle tým jsme měli přejít

Záložník či obránce Jan Sýkora připustil, že velmi nečekané vyřazení od Pjuniku Jerevan ve 2. předkole Evropské ligy bude jen těžko skousávat. Jablonečtí si podle něj prohráli dvojzápas sami. V dnešní domácí odvetě s arménským vicemistrem jen remizovali bez branek a po úvodní venkovní porážce 1:2 senzačně vypadli.

Prvními letními posilami Slavie jsou Holeš a Hovorka

Prvními letními posilami Slavie Praha se stali obránci Tomáš Holeš a David Hovorka. Oba hráči přišli do týmu ligového mistra z Jablonce a v novém působišti podepsali smlouvy do června 2023. Opačným směrem zamířili na hostování ofenzivní záložník Jan Matoušek a další středopolař Jan Sýkora. Následovat by je v nejbližší době měl ještě stoper Jakub Jugas.

Liberec získal ze Slavie na hostování reprezentanta Sýkoru

Liberec posílí reprezentační záložník Jan Sýkora. Pětadvacetiletý hráč přichází na půlroční hostování z pražské Slavie, aby se rozehrál po zranění. Pod Ještěd, odkud do Edenu přestoupil, se vrací po dvou letech.

Ani nevíte, jak mě to mrzí, litoval Sýkora neproměněné šance

Záložník Jan Sýkora po poločase vystřídal Ibrahima Traorého a v 79. minutě měl největší slávistickou šanci v utkání 5. kola Evropské ligy v Bordeaux. Trefil však jen obránce a Pražané prohráli 0:2. Podle Sýkory by se měli červenobílí ze špatného výkonu poučit a za dva týdny doma v závěrečném duelu skupiny s Petrohradem zahrát úplně jinak.

Slavia prodloužila smlouvy s Van Burenem a Sýkorou

Slavia Praha si pojistila služby dalších dvou hráčů. Nizozemský útočník Mick van Buren prodloužil s aktuálním lídrem české ligy smlouvu do roku 2021 a záložník Jan Sýkora ještě o rok déle.

Sýkora má na hlavě otisk podrážky, podle sudího měl hlavu nízko

Záložník Jan Sýkora v Evropské lize proti Kodani poprvé od zářijového zranění nastoupil v základní sestavě Slavie a při bezbrankové remíze duel znovu málem nedohrál. Soupeřův hráč ho v 37. minutě trefil ve vápně podrážkou kopačky do hlavy a způsobil mu několik velkých šrámů. Finský rozhodčí Mattias Gestranius však zákrok jako faul neposoudil a penaltu nenařídil.

Sýkora si na srazu reprezentace mohl připadat skoro jako v Edenu

Záložník Jan Sýkora si na dnešním srazu české reprezentace mohl připadat pomalu jako ve svém klubu Slavii. Ve výběru trenéra Karla Jarolíma pro úvodní zápas Ligy národů s Ukrajinou a následný přípravný duel v Rusku je totiž hned osm hráčů z vršovického celku plus další tři, kteří v Edenu v minulosti působili. Vzhledem k řadě absencí je velmi reálná varianta, že téměř celá záloha bude slávistická.

Sýkora cítil, že Slavia mohla přes Kyjev postoupit

Spíš než křivdu cítil slávistický záložník Jan Sýkora po vyřazení ve 3. předkole Ligy mistrů s Dynamem Kyjev zklamání, protože cítil, že se přes ukrajinského soupeře dalo postoupit. Jenže Pražanům se nedařilo v koncovce a soupeři pomohl i neregulérní gól z ofsajdu, zatímco Slavii gól právě kvůli ofsajdu uznán nebyl.

Sýkora věří, že Slavia dá Dynamu jako první v sezoně gól

Záložník Jan Sýkora věří, že hráči pražské Slavie budou ve dvojzápase 3. předkola Ligy mistrů prvním týmem, který v nové sezoně dokáže dát Dynamu Kyjev gól. Ukrajinský vicemistr v dosavadních čtyřech soutěžních duelech vyhrál shodně 1:0 a v součtu s přípravou neinkasoval už sedmkrát po sobě.

Sýkora byl rád, že ukončil dlouhé čekání na gól

Záložník Jan Sýkora byl rád, že se v dnešním duelu na Dukle dočkal premiérové jarní trefy a první ligové branky po více než roce. Čtyřiadvacetiletý reprezentant zakončil na Julisce gólem v desáté minutě povedenou kombinaci a nasměroval hráče Slavie k výhře 2:0, které je dvě kola před koncem soutěže udržela v boji o obhajobu titulu.

Plzeň hrála to, co jsme dovolili, tedy skoro nic, těšilo Sýkoru

Slávisté byli nadšeni z toho, jaký výkon předvedli proti lídrovi tabulky z Plzně. Ačkoliv cítí, že je ani domácí výhra 2:0 nevrátí do boje o mistrovský titul, dokázali si, že nejsou horším týmem. Podle záložníka Jana Sýkory je však třeba takové výkony předvádět v každém utkání.

To, že trenéra znám, mi místo v základu nezajistí, míní Sýkora

Rok po přestupu z Liberce do Slavie se Jan Sýkora znovu shledal s trenérem Jindřichem Trpišovským, který ze severu Čech rovněž zamířil do pražského klubu. Reprezentační záložník si ale nemyslí, že by kvůli tomu mohl mít snazší cestu do základní sestavy.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele