Češi v zahraničí: Střelecky vydařený víkend. Skórovali Mareček, Rada i Lecjaks

Českým fotbalistům se o víkendu střelecky dařilo. Za belgický Lokeren se trefil Lukáš Mareček a o vítězství Lokomotivy Záhřeb v chorvatské lize rozhodl Jan Lecjaks. K výhře Trnavy přispěl na Slovensku Jakub Rada a dvakrát se dokonce prosadil Tomáš Petrášek z Czestochowé, s níž vede druhou polskou ligu. Asistencí se blýskli v bundeslize Pavel Kadeřábek a také v polské Ekstraklase Adam Hloušek...

Češi v zahraničí: Vrátili se Darida, Kalas i Mazuch. Černý se trefil za Jong Ajax

Brankář Tomáš Koubek se vrátil do branky Rennes. Poprvé v sezóně se po zranění kolena dostal na trávník Vladimír Darida z Herthy Berlín. Plná českých návratů byla také druhá anglická liga - po zranění už zase hrají obránci Kalas s Mazuchem a v základu Millwallu se objevil záložník Skalák. Ve druhé nejvyšší nizozemské soutěži se prosadili dva záložníci.

Češi v zahraničí: Víkend plný asistencí. Kraloval Kadeřábek

Čeští fotbalisté tentokrát v zahraničních ligách především přihrávali. Dvě gólové nahrávky si zapsal obránce Hoffenheimu Pavel Kadeřábek. Brankové asistenci však zapsali do statistiky také Martin Pospíšil v Polsku, či reprezentant David Pavelka v Turecku. Zápas na půdě Barcelony má za sebou brankář Tomáš Vaclík ze Sevilly.

Plašila po porážce na Slavii potěšil aspoň potlesk od fanoušků

Bývalý reprezentant Jaroslav Plašil se podruhé během dlouholetého působení v zahraničí představil se svým týmem na hřišti českého soupeře. Zatímco v roce 2005 ještě v barvách Monaka slavil v Poháru UEFA nad pražskou Slavií na Strahově výhru 2:0, ve čtvrtek musel s Bordeaux překousnout na úvod skupiny Evropské ligy proti červenobílým v Edenu porážku 0:1.

Plašil bude mít na Slavii řadu známých; zda nastoupí, zatím neví

Bývalý český reprezentant Jaroslav Plašil se podruhé od svého odchodu do zahraničí chystá na zápas proti českému klubu. Šestatřicetiletý záložník v roce 2005 v Poháru UEFA ještě v barvách Monaka slavil na Strahově vítězství 2:0 nad Slavií a nyní věří, že proti červenobílým bude bodovat i v dresu Bordeaux v zahajovacím duelu skupiny Evropské ligy.

Češi v zahraničí: Ondrášek i Papadopulos skórovali v Polsku, Jedlička dostal kuriózní gól

Dva čeští útočníci se prosadili v polské lize. Zdeněk Ondrášek se drží na čele tabulky střelců a Wisle Krakov pomohl k výhře ve šlágru s Lechií Gdaňsk. Prosadil se také další český hroťák Michal Papadopulos z Gliwic. Bláznivý gól dostal na Slovensku český brankář Martin Jedlička ve šlágru, který jeho Dunajská Streda prohrála v Bratislavě se Slovanem.

Češi v zahraničí: Ondrášek dál řádí, další kosila zranění

Zdeněk Ondrášek přidal v Polsku šestý gól v sezóně a drží vedení v tabulce střelců. Bořek Dočkal v Americe sice přidal další asistenci, ale pak musel střídat a přijde o reprezentační sraz. Stejně jako brankář Jiří Pavlenka z Brém, který po srážce se soupeřem dokonce skončil v nemocnici. A jak se vedlo ostatním Čechům za hranicemi?

Češi v zahraničí: Ondrášek dál pálí, trefil se i Gebre Selassie

Útočník Zdeněk Ondrášek vede tabulku střelců polské ligy. O víkendu dal už svou pátou branku v sezóně v šestém utkání. V úvodním kole bundesligy zařídil remízu Brém s Hannoverem obránce Theo Gebre Selassie. Trefil se i Filip Novák za turecký Trabzonspor. A dařilo se také českým brankářům v elitních ligách...

Češi v zahraničí: Dva góly Ondráška a Zlámalovy zákroky

Zdeněk Ondrášek je v Polsku ve formě. Útočník Wisly Krakow vstřelil dvě branky na hřišti Lechu Poznaň. Ve Skotsku se zase zaskvěl brankář Zdeněk Zlámal, který přispěl několika velmi povedenými zákroky k postupu Hearts v ligovém poháru. A jak si vedli další Češi v zahraničí o prodlouženém víkendu?

Češi v zahraničí: Dočkal krásně loboval, Hloušek zažil vpád fans na hřiště

Jeden z nejlepších zápasů v zámořské MLS má za sebou Bořek Dočkal. Na vítězství Philadelphie nad Realem Salt Lake se podílel hezkým gólem a asistencí. Antonín Barák z Udine přispěl gólovou přihrávkou k záchraně v italské lize. Adam Hloušek slaví s Legií Varšava polský titul. Poslední utkání v Poznani se ale nedohrálo kvůli nevídanému řádění fanoušků.

Plašil zůstane v Bordeaux, prodloužil o další rok

Bordeaux bude i během nadcházejícího ročníku spoléhat na služby Jaroslava Plašila. Ostřílený záložník, jenž oslavil 36. narozeniny, u Girondins odstartuje jubilejní desátou sezónu...

Češi v zahraničí: Kadeřábek zajistil Ligu mistrů, Koubek vychytal PSG

Pavel Kadeřábek pomohl Hoffenheimu brankou porazit Dortmund a posunul svůj tým do příštího ročníku Ligy mistrů. Skóroval i další český obránce v Německu Theo Gebre Selassie. V Itálii zase Antonín Barák gólem postrčil Udine k záchraně. Ve Francii se zaskvěl Tomáš Koubek, který neinkasoval na hřišti Paris Saint-Germain.

Plašil by měl pokračovat v Bordeaux, kouč Poyet s ním počítá

Jaroslav Plašil by si měl ještě protáhnout své působení v Girondins Bordeaux. Již šestatřicetiletý český záložník má ve francouzském celku smlouvu jen do konce června, v klubu s ním ovšem nadále počítají a podle posledních zpráv už je na světě dohoda o prodloužení kontraktu o další sezonu...

Češi v zahraničí: Vydra nejlepším střelcem Championship. Dvěma góly zazářil Novák

Matěj Vydra pomohl Derby County do play-off o postup do Premier League a sám si brankou proti Barnsley zajistil Zlatou kopačku pro nejlepšího střelce druhé anglické ligy. Střelecky zasvítil také Filip Novák v dresu Trabzonsporu. Proti Kasimpase se trefil hned dvakrát, i když jeho tým s mužstvem Davida Pavelky nakonec vysoko prohrál.

Češi v zahraničí: Skóroval Schick, ale nádherně pálili i Beneš s Jablonským

O víkendu se českým fotbalistům v zahraničí střelecky zadařilo. Z tradičních kanonýrů se trefil Patrick Schick z AS Řím, který se snad konečně rozjel. Poprvé se prosadil Bořek Dočkal v zámořské MLS. Jinak pálili hodně neobvyklí střelci jako obránci David Jablonský a Vít Beneš v bulharské, respektive maďarské lize. A šlo o hodně povedené branky. Mezi střelce se zapsal také záložník Jaroslav Navrátil v Eredivisie.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele