Další články

Záložník Libor Sionko ukončil kariéru

Libor Sionko v pětatřiceti letech ukončil aktivní kariéru. Ofenzivní záložník a bývalý reprezentant, kterému po minulé sezoně skončila smlouva v pražské Spartě, své rozhodnutí oznámil dnes. Přestože měl po odchodu ze Sparty několik dalších nabídek na pokračování, všechny odmítl.

Sionko a Brabec končí v pražské Spartě

Libor Sionko a Erich Brabec končí v pražské Spartě. Klub se rozhodl, že bývalým reprezentantům neprodlouží smlouvy, které pětatřicetiletým hráčům po sezoně vypršely. ČTK to řekl tiskový mluvčí Sparty Ondřej Kasík.

Sionka více než vlastní efektivita těší podzimní souhra Sparty

Mužem posledního zápasu 2. kola Gambrinus ligy byl jednoznačně sparťanský záložník Libor Sionko. Na oba góly vítězů přihrál, krátce před pauzou mohl sám rozšířit střelecký zápis, ale ve skluzu bezprostředně před jabloneckou brankou nestačil na dlouhou nohu míč usměrnit mezi tyče.

Sionko předpovídá mladým sparťanům velkou budoucnost

Sparta Praha se zřejmě rozhodla za pochodu přestavět svůj tým. Na první pohled se díky přítomnosti řady zkušených hráčů sice nejedná o žádnou revoluci v kádru, ale letní příliv mladých hráčů z vlastních zdrojů i zvenčí naznačuje, že už během pár let bude letenský tým k nepoznání.

Sparťany podržel probuzený Sionko

Záložník Libor Sionko již podruhé výrazným způsobem promluvil do boje o mistrovský titul. Většinu jara strávil mnohonásobný úspěšný reprezentant na sparťanské lavičce náhradníků, jenže v závěru ligy se stává klíčovým hráčem v tažení za snem o zachování titulu na Letné.

Pro Sionka byl gól zadostiučiněním

Z role náhradníka do pozice zachránce a autora vítězné branky. Veletoč ve vlastním příběhu prožívá záložník Sparty Libor Sionko, který od začátku jarní části ligy marně vyhlížel start v základu, aby se dnes v Mladé Boleslavi konečně představil od začátku a pak vítěznou brankou postaral o vítězství 2:1.

Sparťanům se skupina v Evropské lize líbí, favoritem je prý CSKA

Fotbalistům Sparty se líbí, že se dostali do atraktivní základní skupiny Evropské ligy, kde se popasují s CSKA Moskva, Palermem a Lausanne. Jasným favoritem ve skupině je podle nich CSKA s Tomášem Necidem. Bývalý slávista Necid se zase těší, že si zahraje doma proti někdejším velkým rivalům ze Sparty, kde má ale i hodně kamarádů.

Sionko: Nesmíme zopakovat výkon z Hradce, jinak jsme bez šance

Den před zápasem s Lechem Poznaň, jednou z klíčových bitev celé sezony, záložníka Libora Sionka dál straší více než týden stará vzpomínka na krach Sparty v ligové premiéře v Hradci Králové. Český reprezentant si uvědomuje, že podobný kolaps Letenští v předkole lukrativní soutěže zopakovat nesmějí...

Sionko nechce o kolapsu s Turky na Euru už ani slyšet

Vzpomínka na kolaps národního týmu v závěru dosud posledního vzájemného zápasu s Tureckem na mistrovství Evropy 2008 je pro reprezentanta Libora Sionka dodnes bolestná. Český záložník byl tehdy nejlepším českým fotbalistou na turnaji, ale to mu ve světle trestuhodně promarněné šance týmu na postup do čtvrtfinále připadá vedlejší.

Brabec děkoval trenérovi Jarolímovi za sparťanský titul

Euforie, tradiční juchání s fanoušky, ale také realistická hodnocení odehraného utkání i celé sezóny, která byla nebývale dramatická. To všechno čekalo na sparťanské fotbalisty poté, co jejich kapitán Tomáš Řepka zvedl nad hlavu mistrovský pohár.

Sionko si na dálku řekl o návrat do reprezentace

Pokud platí slova reprezentačního trenéra Michala Bílka, má fotbalista Libor Sionko dveře do národního týmu znovu otevřené dokořán. Splnil totiž zásadní podmínku, že bude po návratu do Sparty podávat výkony, na které u něj byla veřejnost zvyklá v reprezentačních vystoupeních v minulých letech. Dnešní výkon v ligovém duelu proti Olomouci je totiž hodně připomněl.

Sionko spasil Spartu, ale na oslavy je prý dost času

Vedení Sparty si může mnout ruce, jak mu vyšel zimní tah s návratem záložníka Libora Sionka. Dnes nastoupil v Mladé Boleslavi ke svému třetímu ligovému utkání po návratu a ještě dlouho po něm znělo stadionem jeho jméno. Pro sparťanské fandy, kteří po celý zápas vyzývali své hráče k bojovnosti, se stal hrdinou.

Sionko si premiéru po návratu do Sparty představoval úplně jinak

V prvním poločase ligového duelu proti Příbrami patřil mezi nejlepší hráče Sparty, ale po pauze záložník Libor Sionko stejně jako celý tým ze svého výkonu slevil a po zápase hledal vysvětlení, proč favorit na zisk titulu v jarní premiéře ztratil body. Reprezentační záložník se nevymlouval na nečekané složení zálohy

Sionko nastoupil po šesti letech v rudém sparťanském dresu

Takřka na den přesně před šesti lety opustil Libor Sionko během lednového soustředění na Kypru sparťanské spoluhráče a krátce nato přestoupil do GAK Štýrský Hradec. Dnes poprvé od té doby znovu oblékl rudý dres a odehrál 90 minut v základní sestavě pražského klubu proti Českým Budějovicím.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele