Další články

Kovář si splnil sen a vyhlíží první trofej. Všichni se těší, popisuje atmosféru

Moc práce neměl, na jeho branku letěla jediná střela. To ale nic nemohlo změnit na tom, jak byl gólman Matěj Kovář šťastný. Jeho Leverkusen protáhl po výhře 2:0 nad West Hamem ve čtvrtfinále Evropské ligy sérii neporazitelnosti a český brankář si to užíval.

Na oslavy bude čas, teď nás čeká zápas v Berlíně, byl opatrný Alonso

Lídr Bundesligy Bayer Leverkusen je blízko zisku historicky prvního ligového titulu, ale trenér Xabi Alonso (42) v pátek varoval, že závod ještě není u konce, přestože sedm kol před koncem má tým, jehož součástí jsou i Adam Hložek (21), Matěj Kovář (23) a Patrik Schick (28), na druhý Bayern Mnichov náskok 13 bodů.

Morávkovi se líbí start Kaloče, Kovář by dle něho měl dostat šanci poprat se o ME

Tomáš Čvančara si nedávno natrhl vazy v kotníku, do sobotního utkání mezi Gladbachem a Leverkusenem i tak zasáhli hned tři čeští fotbalisté. Poprvé v rámci 1. Bundesligy se mezi tyčemi Bayeru objevil brankář Matěj Kovář, ve druhé nejvyšší soutěži se zase rychle adaptoval Filip Kaloč. Jak na jejich působení nahlíží někdejší záložník Jan Morávek?

Kovář prožil slušný debut, vychytal nulu. Vrátí se ale na lavičku, vzkazoval Alonso

Nedostal gól. V tomhle směru dopadla bundesligová premiéra pro gólmana Matěje Kováře skvěle. Jenže Leverkusen doma jen remizoval s Borussií Mönchengladbach 0:0 a jeho náskok v čele tabulky nejvyšší německé soutěže se zmenšil na dva body. Bayern totiž vyhrál v Augsburgu 3:2.

Leverkusen byl správným krokem, nepochybuje brankář Kovář

Brankář Matěj Kovář je přesvědčen, že jeho letní přestup z Manchesteru United do Leverkusenu byl správný krok. Třiadvacetiletý gólman zatím za Bayer v této sezoně zasáhl do dvou zápasů Evropské ligy a plní roli dvojky za Lukasem Hradeckým, věří ale, že si postupnými kroky vybojuje pozici jedničky.

Česko bez Staňka a Krále, v nominaci je nahradili Kovář a Masopust

Z nominace české reprezentace na nadcházející říjnové zápasy kvalifikace mistrovství Evropy v Albánii a s Faerskými ostrovy vypadli kvůli zranění středopolař Alex Král a brankář Jindřich Staněk, který byl po střetu v nedělním ligovém utkání s Jabloncem krátce v bezvědomí. Trenér národního mužstva Jaroslav Šilhavý místo nich těsně před dnešním srazem v Praze povolal gólmana Matěje Kováře a obránce či záložníka Lukáše Masopusta. Reprezentace o tom informovala na webu FAČR.

Je to dobrý gólman, o výhru jsem se nebál, chválil Kováře obránce Tah

Obránce Jonathan Tah po výhře 2:1 v Molde ocenil výkon českého brankáře Matěje Kováře. Třiadvacetiletý gólman předvedl v utkání dva těžké zákroky a i ve druhém startu v Evropské lize vychytal týmu vítězství. Lídr bundesligy potvrdil skvělou formu v úvodu sezony, podle kouče Xabiho Alonsa je ale výkon ve druhém poločase varováním.

Brankář Kovář přestoupil z Manchesteru United do Leverkusenu

Brankář Matěj Kovář přestoupil z Manchesteru United do Leverkusenu. Třiadvacetiletý gólman, jenž v minulé sezoně hostoval v pražské Spartě a pomohl jí k titulu, s německým klubem uzavřel smlouvu na čtyři roky. Bayer to oznámil na sociálních sítích.

Třetí Čech v Leverkusenu? Bayer podle médií kupuje brankáře Kováře

V Leverkusenu by se už za několik hodin měla rozrůst menší česká kolonie. Barvy německého klubu hájí Adam Hložek s Patrikem Schickem a jejich novým spoluhráčem se podle médií stane Matěj Kovář.

Kovář před návratem do Sparty? Neodletěl s Man Utd na turné do USA

Brankář Matěj Kovář neodletí s Manchesteem United na přípravné turné do USA. Třiadvacetiletý gólman by se tak mohl vrátit do pražské Sparty, kde v minulé sezoně hostoval a pomohl jí k mistrovskému titulu. Anglický velkoklub dnes zveřejnil na svém webu seznam 31 hráčů, které manažer Erik ten Hag bere do Ameriky. Jedním ze čtyř brankářů je devatenáctiletý Radek Vítek.

Jednadvacítka přišla o klíčového hráče. Kovář je zraněný, na ME místo něho jede Markovič

Brankář Matěj Kovář se ze zdravotních důvodů nezúčastní mistrovství Evropy do 21 let v Rumunsku a Gruzii. Jedničku "Lvíčat" a pražské Sparty v nominaci nahradil Jakub Markovič z Pardubic. Informoval o tom web repre.fotbal.cz.

Brankář Kovář věří, že bude i v příští sezoně pokračovat ve Spartě

Brankář Matěj Kovář věří, že bude i v příštím ročníku chytat za fotbalisty Sparty. Třiadvacetiletý gólman na Letnou přišel na začátku září na hostování z Manchesteru United a hned v první sezoně získal s Pražany svůj premiérový ligový titul.

Nejlepším brankářem první ligy byl zvolen Kovář, obráncem Sörensen

Nejlepším brankářem první ligy byl v anketě Ligové fotbalové asociace zvolen Matěj Kovář z týmu čerstvého mistra Sparty. Pražský klub měl ve svém středu i nejlepšího obránce, jímž se stal dánský stoper Asger Sörensen. Výsledky dnes oznámila LFA, která v Česku řídí profesionální soutěže. Hlavní kategorie budou vyhlášeny v sobotu.

Sparta si z Manchesteru United vypůjčila gólmana Kováře

Spartu posílil brankář české reprezentační jednadvacítky Matěj Kovář. Dvaadvacetiletý gólman zamířil do pražského týmu na hostování bez opce z Manchesteru United. Letenský prvoligový klub o tom informoval na svých internetových stránkách, dohodu potvrdila i agentura Sport Invest, která hráče zastupuje.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele