Další články

Bradleyho show zastínila i Adebayův hattrick: 22. kolo Premier League v kostce

Nezapomenutelný středeční večer prožil dvacetiletý obránce Conor Bradley. V dresu svého mateřského Liverpoolu totiž bilancí 1+2 zazářil ve šlágru s Chelsea, výrazně přispěl k demolici Blues a udržení prvního místa v tabulce. Tento počin přebil mimo jiné i hattrick Elijaha Adebaya z Lutonu či infarktové drama ve Wolverhamptonu, které v sedmé minutě nastaveného času rozhodl ve prospěch Manchesteru United teenager Kobbie Mainoo.

Liverpoolská mašina a Milnerův milník: 20. kolo Premier League v kostce

Jak na Nový rok, tak po celý rok? Pokud by toto tradiční české přísloví platilo v případě liverpoolského FC, o titulu by bylo rozhodnuto. Svěřenci manažera Jürgena Kloppa si totiž v neděli smlsli na Newcastlu, přestože výsledek 4:2 nezní nikterak dominantně. Rekordní xG ale hovoří jasně. Od výprasku uchránil Magpies jen famózní gólman Martin Dúbravka.

Garnacho nechal vzpomenout na Rooneyho: 13. kolo Premier League v kostce

Šlágr mezi Manchesterem City a Liverpoolem sice příznivce nejen na Etihad Stadium bavil, ale po víkendu se ve všech pádech skloňovalo jméno Alejandra Garnacha. Devatenáctiletý talent Manchesteru United totiž ohromil svět exkluzivním gólem "nůžkami", kterým nechal vzpomenout na legendární trefu Waynea Rooneyho. A aby toho nebylo málo, rozsáhlou diskusi napříč fotbalovým spektrem vzbudila i jeho oslava ve stylu Cristiana Ronalda.

Olise vyšplouchl Chelsea, v Crystalu Palace zůstane. K setrvání ho přemlouval i Hodgson

Přestupové spekulace, jež se v posledních týdnech točily kolem útočníka Michaela Oliseho, vyšly nakonec do ztracena. Lépe řečeno se reprezentant Francie do 21 let rozhodl ještě zůstat v Crystalu Palace, kde sepsal smlouvu na další čtyři roky. A to prakticky jen krátce poté, co se v zákulisí hovořilo o tom, že Chelsea aktivovala výstupní klauzuli ve výši 41 miliónů eur.

Euforie v Liverpoolu a slzavé údolí v Leicesteru: 38. kolo Premier League v kostce

O titulu i vstupenkách do Ligy mistrů bylo rozhodnuto už před víkendem. Poslední kolo se proto neslo ve znamení lítého záchranářského boje, z něhož vyšel úspěšně Everton. Toffees zdolali Bournemouth 1:0 gólem Abdoulaye Doucourého a uhájili pole position před Leicesterem a Leedsem. V euforii se topili i fanoušci v Birminghamu, protože si Aston Villa zajistila po 13 letech účast v evropských pohárech - konkrétně v Konferenční lize na úkor Tottenhamu.

Air Haaland a Air Ramsdale nade všemi: 30. kolo Premier League v kostce

Famózní návrat po zranění třísel prožil Erling Haaland. Před třítýdenní nucenou pauzou nasázel za 124 minut osm soutěžních gólů a v podobném duchu pokračoval na St Mary's, kde skóroval dvakrát. Manchester City i proto stáhl náskok Arsenalu, který remizoval v Liverpoolu, na šest bodů. A nebýt skvělého brankáře Aarona Ramsdalea, mohla být ztráta obhájců titulu ještě menší.

Úprk Arsenalu a smolař Faes: 18. kolo Premier League v kostce

Kolotoč zápasů Premier League nabral po mistrovství světa obrátek. Po tradičně nejsledovanějším Boxing Day se ve famózní formě opět ukázal Arsenal, který čtyřmi brankami zmrazil Amex Stadium v Brightonu. Jeho hlavní pronásledovatelé z Manchesteru naopak nečekaně ztratili doma s Evertonem, což Gunners zajistilo sedmibodový náskok v čele soutěže. Drama sledovali fanoušci na Anfieldu, kde si obránce Leicesteru Wout Faes vstřelil dva vlastní góly.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele