Další články

Podle Kloppa fotbal už nepozná větší legendu, než byl Pelé

Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp je přesvědčený, že fotbal už nepozná větší legendu, než byl Pelé. Na zesnulém brazilském útočníkovi ocenil také to, že i když byl světovou hvězdou, choval se velmi skromně.

Zemřel král fotbalu. Pelé v 82 letech podlehl rakovině tlustého střeva

V 82 letech zemřela fotbalová legenda Pelé. Brazilský útočník jako jediný vyhrál třikrát mistrovství světa a je považován za nejlepšího hráče historie. Úmrtí jedné z nejslavnějších postav světového sportu oznámila rodina.

Zdravotní stav Pelého se prudce zhoršil, zaznělo od lékařů

Zdravotní stav brazilské legendy Pelého se podle jeho ošetřujících lékařů prudce zhoršil. Trojnásobný mistr světa se od loňského září léčí s rakovinou tlustého střeva, od konce listopadu je někdejší útočník hospitalizován na klinice v Sao Paulu. Spolu se zhoršující se rakovinou lékaři Pelému diagnostikovali rovněž srdeční a ledvinovou dysfunkci, přesto zůstává na svém pokoji.

Byl dar sledovat tuhle podívanou, řekl o finále MS legendární Pelé

Legendární Pelé byl poctěn tím, že mohl sledovat strhující finále MS v Kataru, ve kterém Argentina po remíze 3:3 po prodloužení až v penaltovém rozstřelu porazila Francii. Dvaaosmdesátiletý bývalý útočník, jenž aktuálně pobývá v nemocnici, pogratuloval útočníkům Lionelu Messimu a Kylianu Mbappému za jejich úchvatný souboj o krále střelců katarského turnaje.

Příznivé zprávy z Brazílie: Pelého zdravotní stav se zlepšuje

Zdravotní stav brazilské legendy Pelého se lepší, stále ale není jasné, kdy by mohl být propuštěn z nemocnice. Vyplývá to z lékařské zprávy, kterou dnes zveřejnila klinika v São Paulu, na níž je dvaaosmdesátiletý někdejší útočník hospitalizován od konce listopadu.

Neymar 77. gólem za brazilskou reprezentaci vyrovnal Pelého rekord

Brazilský útočník Neymar dal v prodloužení čtvrtfinále mistrovství světa proti Chorvatsku 77. gól za brazilskou fotbalovou reprezentaci a vyrovnal rekord legendárního Pelého. Nyní dvaaosmdesátiletý trojnásobný mistr světa ho držel osamoceně 51 let.

Bál jsem se, že si na šampionátu už nezahraju, přiznal Brazilec Neymar

Útočník Neymar po pondělním osmifinálovém vítězství Brazílie 4:1 nad Koreou přiznal, že měl obavy, zda si na mistrovství světa v Kataru ještě zahraje. Třicetiletý hráč Paris St. Germain si v úvodním duelu se Srby poranil vazy v kotníku a zbylé dva zápasy ve skupině vynechal. Na postupu do čtvrtfinále proti Chorvatsku se podílel gólem a asistencí.

Pelého rodina: Rozhodně neříká sbohem. Uvidí Brazílii získat titul

Rodina fotbalové legendy Pelého popřela informace některých médií, že je dvaaosmdesátiletý Brazilec v paliativní péči. V nedělním televizním rozhovoru vnuk a dvě dcery trojnásobného mistra světa uvedli, že Pelé není v bezprostředním ohrožení života.

Pelé už nereaguje podle listu Folha na chemoterapii a je v paliativní péči

Legendární brazilský fotbalista Pelé podle listu Folha de Sao Paulo už nereaguje na chemoterapii a je v paliativní péči. Od úterka je dvaaosmdesátiletý trojnásobný mistr světa opět v nemocnici Alberta Einsteina v Sao Paulu. Ačkoli v pátek její představitelé vydali prohlášení, že se jeho stav celkově zlepšil a užívá antibiotika na infekci dýchacích cest, podle deníku Folha nejsou zprávy o Pelého zdraví povzbudivé.

Weahovi pogratuloval k brance i Pelé

Americký útočník Timothy Weah se po svém premiérovém gólu na mistrovství světa dočkal gratulace i od brazilské fotbalové legendy Pelého. Dvaadvacetiletý syn bývalého slavného útočníka a současného prezidenta Libérie George Weaha skóroval při svém debutu na MS a pomohl USA k remíze 1:1 s Walesem. Právě na slavného Brazilce přitom Weah svou trefou navázal, Pelé byl totiž dosud posledním hráčem, který se proti Walesu na finálovém turnaji gólově prosadil.

Pelé byl po třech dnech propuštěn z nemocnice

Legendární Pelé byl ve čtvrtek po třech dnech propuštěn z nemocnice. Oznámili to zástupci nemocnice Alberta Einsteina v Sao Paulu, kde se jednaosmdesátiletý Brazilec léčí s nádorem v tlustém střevu. Jeho stav je podle lékařů dobrý a stabilizovaný.

Pelé je kvůli léčbě rakoviny opět hospitalizován

Legendární fotbalista Pelé je kvůli léčbě rakoviny tlustého střeva od pondělka opět hospitalizován. Lékaři z kliniky Alberta Einsteina v Sao Paulu uvedli, že stav jednaosmdesátiletého Brazilce je dobrý a stabilní a během několika dnů by měl být propuštěn.

Pelé po patnácti dnech opět opustil nemocnici v Sao Paulu

Legendární Pelé byl po patnácti dnech propuštěn z nemocnice v Sao Paulu, kde se oproti původnímu plánu protáhl jeho pobyt při pokračování chemoterapické léčby rakoviny tlustého střeva. Lékaři totiž v těle jednaosmdesátiletého Brazilce zjistili při prohlídce zánět močových cest. Pelé byl hospitalizován od 13. února.

Pelého hospitalizace se kvůli infekci prodlužuje

Legendární Pelé musel neplánovaně prodloužit pobyt v nemocnici v Sao Paulu, kde podstupuje další část léčby rakoviny tlustého střeva. Lékaři během hospitalizace odhalili v těle jednaosmdesátiletého Brazilce zánět močových cest. Pelé, který byl do nemocnice přijat 13. února, proto nadále zůstává v péči odborníků.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele