Další články

Slavii budou v Miláně proti AC chybět záložníci Ševčík a Zafeiris

Slávistům budou ve čtvrtečním úvodním osmifinále Evropské ligy v Miláně proti AC kvůli zranění chybět záložníci Petr Ševčík a Christos Zafeiris. Ani jeden z tvořivých středopolařů se nestihl dát zdravotně do pořádku a s týmem do Itálie neodletí.

Slávisté odcestovali do Říma k utkání s AS bez stále zraněného Ševčíka

Slávisté odcestovali ke čtvrtečnímu utkání třetího kola skupiny Evropské ligy do Říma proti AS bez záložníka Petra Ševčíka, který kvůli přetrvávajícímu zranění zůstal doma. Pražané jako obvykle zamířili k venkovnímu zápasu v pohárech s dvoudenním předstihem.

Podle Ševčíka chybělo i štěstí. Jsou to absolutně ztracené tři body, má jasno

Slávista Petr Ševčík označil nečekanou domácí porážku 0:1 s Kluží ve třetím utkání skupiny Evropské konferenční ligy za nešťastnou. Podle osmadvacetiletého záložníka rozhodly centimetry o tom, že Pražané v zápase neuspěli. Ševčík litoval zbytečně ztracených bodů, ale věří, že jeho tým i tak nakonec vybojuje postup do jarní fáze soutěže.

Jsme dost zkušení, oklepeme se z toho, řekl po porážce s Karvinou Ševčík

I když fotbalisté Slavie na úvod jarní části první ligy utrpěli šokující domácí porážku 0:1 s Karvinou, kapitán Petr Ševčík je přesvědčený, že to úřadující mistry do dalšího průběhu sezony nepoznamená. Sedmadvacetiletý záložník věří, že se celek z Edenu rychle oklepe a ve středu zvládne vítězně čtvrtfinále domácího poháru MOL Cupu proti úhlavnímu pražskému rivalovi Spartě.

Ševčíka základní sestava překvapila, je zklamaný, že čtvrtfinále bude v Baku

Český reprezentant Petr Ševčík připustil, že byl překvapený, že v nedělním vítězném osmifinále mistrovství Evropy proti Nizozemsku poprvé na turnaji naskočil do základní sestavy. Na poměrně nezvyklém postu na levé straně zálohy podal sedmadvacetiletý hráč Slavie podle expertů velmi dobrý výkon a nastoupit by mohl i v sobotním čtvrtfinále proti Dánsku.

Ševčíkovi spadl kámen ze srdce, že po jeho zaváhání gól Anglie neplatil

Reprezentační záložník Petr Ševčík si pořádně oddechl, že po jeho zaváhání gól fotbalistů Anglie na 2:0 kvůli ofsajdu neplatil. Přesto Albion v závěrečném utkání skupiny D mistrovství Evropy uhájil výhru 1:0 a do vyřazovací fáze postoupil z prvního místa, Češi skončili třetí. Osmifinálového soupeře se dozví ve středu. Podle Ševčíka jsou oba možní protivníci stejně těžcí.

Reprezentanti ze Slavie dostanou na poslední dvě ligová kola volno

Slavia ve zbylých dvou kolech prvoligové sezony nepostaví hráče, kteří by mohli být nominováni na nadcházející mistrovství Evropy. Pražané jim po čtvrtečním vítězném finále domácího poháru dají na žádost trenéra české reprezentace Jaroslava Šilhavého volno. Informoval o tom předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík.

Můžeme si sezonu udělat ještě krásnější, řekl před finále poháru Ševčík

Záložník Petr Ševčík věří, že si Slavia udělá ve čtvrtek ve finále domácího poháru v Plzni sezonu ještě krásnější a k zisku ligového titulu přidá i triumf v MOL Cupu. Pražané podle něj chtějí na Viktorii nastoupit stejně jako v nedávném duelu nejvyšší soutěže, v němž v Edenu zvítězili drtivě 5:1.

Ševčík podepsal se Slavií novou smlouvu do června 2025

Petr Ševčík podepsal novou smlouvu s mistrovskou Slavií. Šestadvacetiletá opora Pražanů a reprezentační záložník prodloužil s lídrem prvoligové tabulky kontrakt až do června 2025. Červenobílí o tom informovali na svém webu.

Ševčík, Musa a Takács si už do konce podzimu nejspíš nezahrají

Slavisté budou do konce podzimní části sezony ze zdravotních důvodů postrádat další trojici hráčů. Záložník Petr Ševčík a útočník Petar Musa mají vážné zranění ze čtvrtečního utkání Evropské ligy v Leverkusenu a Ladislav Takács si v dnešním ligovém duelu s Libercem zřejmě podvrtnul kotník.

Z reprezentace vypadl zraněný Jankto, povolán byl i Ševčík

Z české reprezentace kvůli zranění vypadl ofenzivní záložník Sampdorie Jakub Jankto. Nominaci pro říjnové zápasy na Kypru, v Izraeli a ve Skotsku rozšířili obránce Aleš Matějů z Brescie, slávističtí záložníci Lukáš Provod s Petrem Ševčíkem a další středopolař Lukáš Kalvach z Plzně. Trenér Jaroslav Šilhavý má nyní ve výběru 26 hráčů.

Ševčík je přesvědčen, že Slavia v odvetě už nebude tak nervózní

Záložník Petr Ševčík je přesvědčen, že hráče Slavie ve středeční odvetě závěrečného 4. předkola Ligy mistrů na půdě Midtjyllandu už nebude svazovat taková nervozita jako před týdnem, kdy doma v úvodním duelu remizovali bez branek. Pražany podle něj motivují i vzpomínky na loňskou účast v základní skupině prestižní soutěže.

Nejkrásnější fotbalový zážitek, řekl k rozhodující trefě Ševčík

Za nejkrásnější zážitek v dosavadní kariéře označil slávistický záložník Petr Ševčík vstřelení gólu, kterým ve 2. kole nadstavbové skupiny o titul rozhodl o výhře 1:0 nad Plzní a současně obhajobě ligového prvenství Pražanů. Přestože byl Ševčík i u loňského titulu, toho současného si váží mnohem víc, jelikož v červenobílém dresu strávil celý ročník.

Ševčíka potěšil výkon Slavie a remízu s Plzní považoval za ztrátu

Slávista Petr Ševčík bral remízu 0:0 s druhou Plzní ve šlágru 28. ligového kola jako ztrátu. Šestadvacetiletý záložník chválil domácí tým za dobrý výkon a eliminovaní silných stránek soupeře, i když ho mrzelo, že obhájci titulu nevyužili své příležitosti.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele