Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina B, 1. kolo
16.09.2021 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Partizan zvládl vstup do Konferenční ligy, venku skolil Anorthosis

Partizan potvrdil roli mírného favorita a dočkal se na půdě kyperského soupeře zisku tří bodů v rámci Konferenční ligy. Anorthosis, který se dlouhá léta nemohl probojovat do hlavní fáze evropských pohárů, nedokázal za celých devadesát minut vsítit jedinou branku, za hosty se naopak prosadil v první půli Queensy Menig a vr druhém i jeho spoluhráč Ricardo Gomes.

Domácí celek, v sestavě také s českým rodákem Josefem Hušbauerem, v útoku nebyl určitě tak nebezpečný jako jeho protivník, jenž si ve finále asi konečný zdar vlastně zasloužil. Avšak kdo ví, jakým směrem by se nakonec střetnutí upínalo, kdyby zakončující Christodoulopoulos se svou střelou byl o něco šťastnější a kdyby v bráně nezasáhl hostující brankář A. Popovič.

V 15. minutě naopak mohl gólově udeřit Partizan, taktéž domácí gólman Loria, podobně jako A. Popovič, byl ovšem připravený a šanci Miljkoviče zneškodnil. Ve 35. minutě byl už srbský celek vstřelené brance ještě blíže, a to zásluhou Ščekiče, nicméně hlavičkou trefil pouze tyč. Až s blížícím se koncem prvního dějství bělehradský výběr skóroval, Menig zacílil z dorážky.

V 63. minutě se mohl Anorthosis dočkat vyrovnání, střídající Deletič se snažil vyzrát na A. Popoviče, ovšem ten mu radost jednoduše pokazil svým dobrým zákrokem. V 68. minutě pak Partizan definitivně rozhodl o svém vítězství. Jovič na hranici šestnáctky přenechal balón k nohám Ricarda Gomese a ten z otočky propálil pravačkou tvrdě marně zasahujícího Loriu.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Akinfeev

1:4

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele