Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina C, 6. kolo
09.12.2021 18:45 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

Radost hráčů AS Řím (© AFP)

CSKA doma padlo, dvěma góly jej pokořil Abraham

CSKA zabralo pozdě, doma padlo s AS Řím a stvrdilo jeho postup z prvního místa. Domácí prohrávali už o tři branky, ale díky povedenému závěru dokázali utkání ještě zdramatizovat. Po kontaktní brance už jim ale došel čas.

AS Řím stále myslel na první příčku, ale situaci neměl ve svých rukách. Jednak mu v souběžně hraném utkání musela pomoci Zarja Luhansk a jednak museli Římané v chladném Bulharsku porazit domácí CSKA. Celek ze Sofie si chtěl dnešní utkání hlavně užít a možná i vrátit soupeři poslední debakl. Využít mohl i několika změn, které trenér Mourinho udělal.

V prvních minutách se domácímu týmu dařilo odrážet ataky soupeře, jenž byl ale očividně dobře připraven a který si dobře uvědomoval, že potřebuje vyhrát. Trenérovi Mourinhovi se muselo ulevit, když v 16. minutě jeho hráči konečně poprvé skórovali. Cristantemu se povedlo nahrát míč doprava, odkud Nizozemec Karsdorp oslovil centrem před bránu Tammyho Abrahama. Pro 24letého Angličana už to byla hračka.

Prosadit se chtěl i druhý útočník, kterému dal Mourinho dnes šanci se ukázat, Borja Mayoral. Ten obecně zažívá velmi negativní sezonu, protože jej jakožto nejlepšího střelce AS v loňské sezoně trenér José Mourinho přehlíží. Dnes dostal šanci a chuť hrát na něm byla evidentní. Po osmadvaceti minutách se dostal poprvé do zakončení v pádu, ale brankář Busatto si poradil.

Mayoralovi se ale snaha vyplatila. Deset minut před koncem za míčem sprintoval mladíček Bove, který obešel obránce a poslal míč do vápna. Tam se k němu dostal obránce Viña, který stříleným centrem na penaltu oslovil právě střelce Borju Mayorala a ten elegantní patičkou vstřelil svůj první gól v sezoně - 2:0 pro favorita z Říma.

Římanům dnešní utkání vycházelo perfektně a hlavní postavou jeho snažení byl Tammy Abraham. Deset minut po změně stran ho opět oslovil akurátní centr Ricka Karsdorpa, Abraham si míč zpracoval ve vápně a propálil všechno před sebou!

Favorizovaní Římané s postupem času trochu ubrali na rychlosti a domácí toho snadno využili. Zprvu zdlouhavá kombinace poslala míč doprava na Baie, který zpětnou nahrávkou našel Hamzu Čatakoviće. Ten si skákavý míč zpracoval, nikdo kolem něj nebyl a Čataković krásnou ranou k tyči uklidil míč mimo dosah brankáře Daniela Fuzata.

Už to vypadalo, že AS v pohodě dohraje utkání, ale známe ho - římský celek mívá slabost pro nepochopitelné zkraty. Dnes se to stalo znova, když se střídající Darboe nechal obrat o míč Mazikouem, ten našel Wildschuta a zkušený Nizozemec snížil na konečných 3:2. Domácímu týmu už vlastně o nic nešlo, zatímco Římané se i díky této výhře usadili na první příčce skupiny.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:4

Reagovat
Elmas

0;2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele