Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina H, 5. kolo
25.11.2021 16:30 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Arthur Cabral (© AFP)

Basilej dvakrát v Almatech prohrávala, nakonec ale vývoj otočila a zvítězila 3:2

Švýcarský favorit se na půdě Kairatu celkem trápil, ovšem v samém závěru přepnul na vyšší obrátky a nakonec díky dvěma trefám v rozmezí pouhých tří minut zvítězil v poměru 3:2. S jedenácti body se prozatím posunul do čela tabulky o skóre před Karabach, a postup do osmifinálové fáze mu zajistí buď jakékoli vítězství, nebo i remíza 1:1 právě s ázerbájdžánským vyzyvatelem.

Hosté naopak ani popáté nebodovali naplno a s pouhým jediným bodem se krčí na úplně poslední čtvrté příčce. Kazašský výběr zakončí své působení v tomto ročníku evropských pohárů na kyperské půdě s Omónií, a jestliže chce poskočit alespoň na třetí místo, tak musí zaznamenat své premiérové vítězství. Přitom do čtvrtečního utkání vstoupil po úvodní opatrnější dvacetiminutovce velmi dobře a díky trefě brazilského veterána Vágnera Lova vedl.

Sedmatřicetiletý forvard obdržel přihrávku před poloprázdnou branku od krajana Joãoa Pauloa a ze sedmi metrů neminul. Stejný hráč mohl dokonce navýšit vedení Kairatu zhruba deset minut před přestávkou, ale tentokráte mířil zhruba o půl metru vedle vzdálenější šibenice. Hosté z ničeho nic srovnali v poslední minutě úvodního dějství z pokutového kopu, který gruzínský rozhodčí Kikačeišvili nařídil za nedovolený zákrok na Stockera.

Balón si vzápětí postavil tradiční exekutor Arthur Cabral a bez větších potíží zavěsil do pravého horního růžku. Krátce po změně stran mohl mírnému outsiderovi vrátit vedení Mikanovič, jenomže svůj přízemní pokus usměrnil o kousek vedle bližší tyče. Domácí se přeci jen dočkali své druhé trefy v 56. minutě, jelikož se po špatném odkopu zjevil u protější tyče rozběhnutý Kamo Hovhannisjan a ten bez větších potíží rozvlnil síť. Basilej však následně zvyšovala svou aktivitu a v polovině závěrečné části podruhé srovnala.

Edon Zhegrova si totiž udělal dostatek prostoru ke střele z více jak pětadvaceti metrů a úchvatnou ranou zavěsil přímo pod břevno mimo dosah plachtícího gólmana Pokatilova. Neuběhly ani další čtyři minuty a o osudu tohoto utkání rozhodl Pajtim Kasami, jenž po krásné kombinaci svých spoluhráčů vystřelil z první a balón zakroutil mimo dosah bezmocného Pokatilova. Kairat navíc dohrával v deseti, neboť v nastaveném čase předčasně opustil trávník Jan Vorogovskij kvůli druhé žluté kartě.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
EverlastD

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele