Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina A, 6. kolo
09.12.2021 18:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů LASKu Linz (© AFP)

LASK na závěr skupinové fáze s přehledem porazil Helsinky

Rakouský LASK prožívá hrůzostrašné časy na ligové scéně a prozatím bojuje jen o záchranu, ovšem v základní skupině Konferenční ligy nenechal nikoho na pochybách a po závěrečném vítězství 3:0 nad Helsinkami ovládl skupinu A se ziskem úctyhodných šestnácti bodů, bez větších potíží tak postupuje do osmifinále této soutěže. HJK naopak utrpělo čtvrtou porážku a končí na třetí pozici se šesti body.

Ani jednomu výběru před tímto duelem už prakticky o nic nešlo, hosté dokázali držet krok se soupeřem zhruba čtyřicet minut. Během úvodní čtvrthodiny si vytvořili dvě nadějné příležitosti, když nejprve brankář Gebauer skvěle zneškodnil střelu Olusanyay a poté Riski hlavičkoval o kousek vedle branky. V následujícím průběhu však už vládli na trávníku jen domácí a vytvářeli si jednu nebezpečnou možnost za druhou.

Ve 27. minutě se vytáhl gólman Keto proti ráně Huseina Baliće, vzápětí stejný hráč napálil ve stoprocentní pozici jenom břevno a pak hostující strážce vyrazil i dělovku korejského forvarda Hyun-seok Honga. Aktivní Balić se dočkal zaslouženého gólu necelých pět minut před přestávkou, kdy snadno obešel bránícího Tenha a ze středu pokutového území se trefil přímo ke vzdálenější konstrukci.

Domácí favorit zvýšil náskok krátce po odehrané hodině, neboť střídající Keito Nakamura obdržel nahrávku před prázdnou branku od Andrease Grubera a tu nemohl minout. Gólový účet tohoto čtvrtečního utkání uzavřel zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem Gruber, jenž po parádním pasu nově příchozího Saschy Horvatha chladnokrevně rozvlnil síť povedenou hlavičkou.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com. livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele