Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina A, 5. kolo
25.11.2021 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů LASKu Linz (© AFP)

LASK gólem v závěru porazil Maccabi a zajistil si tak prvenství ve skupině A

Rakouský LASK zvládl klíčové utkání na izraelské půdě a díky pozdní brance Saschy Horvatha nakonec zvítězil nejtěsnějším poměrem 1:0. V hlavní fázi Konferenční ligy tak zvítězil počtvrté a ani jednou neprohrál. Se ziskem třinácti bodů si proto zajistil první místo ve skupině a tedy i přímý postup do osmifinále. Vzhledem k lepší bilanci vzájemných zápasů si totiž vytvořil před celkem z Tel-Avivu nedostižný tříbodový náskok.

Domácí výběr má na kontě deset bodů a jistojistě obsadí druhou pozici, čeká ho tak dodatečné play-off o nejlepší šestnáctku třetí nejprestižnější evropské klubové soutěže. Po úvodní opatrné půlhodině si vytvořili první nebezpečnější šanci domácí, avšak Geraldesovu dělovku z pravé strany skvěle vyrazil pozorný gólman Schlager. Vzápětí měl ještě blíže ke skórování Piven, který po rohovém kopu z levé strany orazítkoval svou hlavičkou břevno.

Necelých pět minut před přestávkou zahrozil na opačné straně Grgič a mířil zhruba o metr nad vzdálenější šibenici, v poslední minutě prvního dějství se ocitl v samostatném úniku domácí Perica a ve stoprocentní možnosti selhal, jelikož tváří v tvář nepřekonal fantastického Schlagera. Po změně stran byl přeci jen aktivnější rakouský klub a vypracoval si několik vyložených možností.

Nejprve střelu z mírného úhlu v podání Goigingera skvěle odvrátil nohou do bezpečí brankář Peretz, přesně v polovině druhé části se opět blýskl strážce Maccabi proti křižné ráně Nakamury a konečky prstů ji odvrátil na rohový kop. Zhruba deset minut před přestávkou japonský útočník dokonce rozvlnil síť tvrdou bombou pod břevno, ale jeho gól neplatil kvůli ofsajdu.

V 89. minutě však přeci jen převrhl misky vah na stranu LASKu pětadvacetiletý Horvath, jenž přelstil ofsajdovou past po geniální kolmici od střídajícího Schmidta a z osmi metrů snadno překonal bezmocného Peretze.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
EverlastD

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Elmas

1-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele