Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina F, 1. kolo
16.09.2021 18:45 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Slovan v úvodním klání Konferenční ligy neuspěl, doma podlehl Kodani o dvě branky

Slovan úvodní střetnutí Konferenční ligy nezvládl. Doma podlehl Kodani poté, co nedokázal dohnat poločasovou ztrátu jedné branky, ba naopak jeho soupeř stačil ještě v průběhu druhé půle proměnit penaltu, kterou definitivně rozhodl o svém vítězství. Hosté tak jasně potvrdili, že jsou v moc dobré formě, a napříč všemi soutěžemi protáhli šňůru výher už na číslo devět.

Po roční odmlce se slovenský výběr propracoval do skupinové části evropských pohárů, jeho protivník každopádně patří na evropské scéně přece k těm ostřílenějším, jelikož se rozhodně pravidelněji dostává do hlavních fází. I nejen proto Kodaň byla pasována do role favorita. A svou úlohu nakonec zvládla. O její dvě branky ze tří se mimochodem postaral Jonas Wind.

A svůj první přesný zásah zaznamenal a následně oslavil už v 18. minutě utkání. Pep Biel pas z rohového čtvrtkruhu nasměroval na bližší tyčku, kde se nacházel právě jeho spoluhráč, jenž měl kolem sebe příliš prostoru a pohotově přelstil brankáře Chovana. Náskok ovšem hostům nevydržel dlouho, o tři minuty později se zase měnilo skóre, taktéž přitom po kopu z rohu.

Green byl exekutorem klíčové standardní situace, na hranici brankového území si naskočil nejvýše na plachtící merunu Henty, a ačkoli se neocitl ve vůbec jednoduché pozici, točil se totiž směrem od brány, umístil balón ke vzdálenější brankové konstrukci, po níž se gólman Grabara jen smutně ohlédl. Opravdu stěží mohl na zakončení nějakým způsobem reagovat.

Asi největší možnost ujmout se vedení Slovan propásl deset minut před obrátkou. Zmrhal se jal exekuce přímého volného kopu z levé strany, míč vyslal do šestnáctky k malému vápnu, odtud se pokusil hlavičkou rozvlnit síť Božikov, a i když do ní opravdu zamířil, pouze z boku. Naopak Kodaň tohle neproměnění příležitosti tvrdě ztrestalo, a to čtyři minuty před pauzou.

Pep Biel vyzrál na pravidlo ohledně ofsajdu, pronikl snadno za obranu Slovanu, nepočínal si nijak sobecky, a poté, co si všiml, že mu sbíhá Stage ze druhé vlny, adresoval ve správný čas přihrávku, a druhý gól dánského klubu byl na světě. Bratislavané se srovnání stavu nedočkali, jejich odpor následně zlomil Wind z pokutového kopu, nařízeného za faul Zmrhala na Dikse.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
berliner

Jedeme FC Kobenhavn Tip 1:3

Reagovat
celestial-

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fsada

krásného 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Akinfeev

0:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
penepi

2:1

Reagovat
Dalibor Sladky

asi ozaj len tá dvojka ..

Reagovat
netopier

1-1

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele