Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina A, 1. kolo
08.09.2022 18:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Konferenční liga (© AFP)

Fiorentina opět zklamala. Rīgas má historický bod

Fiorentině se prostě a jednoduše vůbec nedaří. Dnes se sice na domácí půdě ujala nad lotyšským Rigasem vedení, jenže po změně stran a vlastní chybě o něj zase přišla.

Fiorentina nezažívá právě ideální období a v lize se dost trápí, takže hledala útěchu v pohárové Evropě. A soupeř opravdu nevzbuzoval strach. Fialky od prvních chvil hrály aktivně a první šanci měl na kopačce Antonín Barák. Tomu v šesté minutě připravil míč Ikoné a Barák trefil po přípravě tyč! Dostatek prostoru měl posléze i Amrabat, jenže jeho ránu zablokovali hostující obránci.

Na delší dobu to bylo všechno. Až deset minut před koncem se domácí tifosi mohli probudit. Rozproudila je šance Arthura Cabrala, který se dostal před brankáře Šteinborse a ten musel hodně rychle na zem, aby jeho zakončení chytil. V další šanci se ocitl stoper Martínez Quarta, jenže ten netrefil míč pořádně, čímž nezamířil do prakticky prázdné brány.

Ani domácí brankář Gollini ale nebyl úplně bez práce a nebýt jeho umění, mohl lotyšský celek vést. Tři minuty před koncem si totiž Ilić proklestil cestu do zakončení a jen výborné vyběhnutí Golliniho dělilo Fialky od prohrávání. Nicméně na gól jsme zas tak dlouho nečekali. Deset minut po změně stran našel Biraghi parádním centrem Antonína Baráka a nehlídaný český reprezentant uklidil placírkou míč za Šteinborsova záda - 1:0.

Jenže dnešní utkání nemělo pro hráče Fiorentiny moc příjemný dozvuk. Hosté až nečekaně dobře napadali rozehrávku Fialek a v 74. minutě se dočkali zaslouženého srovnání. Barák chyboval na své polovině, míč mu vypíchl Friesenbichler a poslal do běhu Andreje Iliće, s jehož zakončením si Gollini už neporadil - 1:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
ladyboy arsenal

3:1

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Zark

4:1

Reagovat
ladyboy arsenal

Reagovat
Pinturicchio

mazej zpátky do kanálu

Reagovat
Zark

strašnej čurák zakomplexovanej

Reagovat
Pinturicchio

a ještě si myslí, jak je vtipný

Reagovat
Beči

Barák

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele