Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

semifinále - odvety
18.05.2023 21:00 CET
1 : 3
po prodloužení
(0:1, 1:2)

Reportáž

Radost hráčů Fiorentiny (© AFP)

Barák hrdinou Fiorentiny! Rozhodl o jejím postupu přes Basilej

Fiorentina sehrála v Basileji nervy drásající utkání, které muselo rozhodnout až prodloužení. V něm ale byl šťastnější italský celek. A díky rozhodující trefě Antonína Baráka se může chystat na finále Konferenční ligy s West Hamem!

Basilej doma držela jednogólový náskok, který si přivezla minulý čtvrtek z Florencie. A Fiorentina, jasný favorit celého dvojutkání, musela pořádně zabrat, pokud chtěla pomýšlet na finále. Obstarat otočení skóre měli Castrovilli, Nico González, Arthur Cabral jakožto bývalý hráč právě Basileje nebo Josip Brekalo. V prvních minutách se však hostům moc nedařilo zaměstnávat brankáře Hitze, který toho k řešení zrovna moc neměl.

S většinou domácích akcí si Fiorentina poradila už v jejich zárodku a naopak k brankáři Terraccianovi se prakticky nikdo nedostal. Jenže to bylo pro Fialky z Toskánska pořád dost málo - potřebovaly víc nebezpečí a střeleckých pokusů. První z nich jsme viděli po třiceti minutách, kdy Biraghi oslovil centrem Nica Gonzáleze, a ten zamířil hlavou těsně vedle vzdálenější tyče.

Druhý pokus, který mu basilejská obrana dovolila, už ale využil lépe. Jeden z mnoha centrů od rohového praporku zužitkoval Biraghi ke krásnému pasu do vápna a nehlídaný Nicolás González tentokrát už hlavou zacílil přesně. Brankář Hitz nemohl s jeho zakončením dělat vůbec nic.

Fialky hrozily primárně ze vzduchu a pět minut před koncem poločasu si málem připsaly další, rozdílovou branku. Jen díky perfektnímu Hitzovi, který levačkou vyrazil hlavičku Bonaventury, se každopádně Italové nedočkali dalšího gólu.

A to je záhy mrzelo, protože Basileji stačilo deset minut ze druhé půle na to, aby srovnala na postupových 1:1. Velmi rychlá rozehrávka poslala míč k Mohamedu Zekimu Amdounimu, který prvním dotykem vyřadil ze hry Igora a druhým dotykem narýsoval krásnou ránu, která poslala míč mimo Terraccianův dosah!

Chvíli to vypadalo, že z tohoto se už Fialky neseberou. Jenže pak hodiny ukázaly minutu sedmdesátou druhou a v ní se Fiorentina dokázala prosadit. Po sérii několika rohových kopů se k balonu dostal Nicolás González a přesným zakončením napálil míč do sítě! Pořád to ovšem hostům na finále nestačilo, potřebovali aspoň jeden gól.

Hodně blízko k němu měl Milenković, jehož hlavička se snesla těsně nad bránu. V prodloužení se zase ukázal Hitz proti ráně Joviće.

Na druhou polovinu prodloužení se už na hřiště dostal Antonín Barák a trenér Italiano si za tenhle tah mohl gratulovat. Ve třetí minutě nastavení prodloužení český záložník ještě mířil mimo. Ale v deváté minutě dlouhého nastavení zakončoval akci jednou střelou, aby se k němu dostal míč znovu. Po centru Ikoného už si pak věděl rady a levačkou šajtlí napálil balón do brány!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny,com

Komentáře (40)

Přidat komentář
Bastaron

3:2

Reagovat
Rudnevs

Pome Basel, taká šanca na finále

Reagovat
MarcoBanco

3:1

Reagovat
MarcoBanco

Sakra Fio hra vonku.. 1:3 samozrejme

Reagovat
ACSeRw!n

4.54

Reagovat
penepi

0:3

Reagovat
John Obi Mikel

2:2

Reagovat
10

Basilej vyhrála ve Florencii, aby pár dnů poté dostala 1:6 od St. Gallen?

Reagovat
MarcoBanco

V predĺžení to musí Viola ukopat.. cely druhy polčas sa hra len na jednu branku.. z jedineho utoku dala Basel gol

Reagovat
penepi

veď preto, Bazilej nechutní haluzáci

Reagovat
DelPiero137

tie statistiky

Reagovat
MarcoBanco

Ako jo, na štatistiky sa nehra, ale dnes to bolo 100 ku 1.. Fio asi 2x tyčka, Hitz dalšie 3 goly vychytal.. Postup zasluženy a odmakany

Reagovat
DelPiero137

Fialky to musia vyhrat!

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Zark

Reagovat
MarcoBanco

ešte keby zvladli aj domáci pohár s Interom, to by bola ppč sezóna

Reagovat
MarcoBanco

Tondooo

Reagovat
Cotton

Tony Haus

3 Češi v pražským finále

Reagovat
Mass

A taky 3 Slávisti.

Reagovat
Neon

Slavisti jsou salati

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
kilobyte

A jeden majitel Sparty.

Reagovat
Mass

Takže vlastně 4

Reagovat
Radin

Super sezóna pro Italské týmy. Ve všech finále italský tým a to ještě Juventus prohrál v nastavení a AC s Neapolí taky nehráli špatně. Naopak hrozná sezóna Němců.. Španělé taky ústup ze slávy. Sevilla drží prapor a semifinále pro Real taky nemůže být zklamání. Ostatní bída..

Reagovat
Mönchengladbach

Angláni mají ve finále ManCity a Šunku...

Reagovat
Zemun

Ďakujem Antoninovi

Reagovat
Mira82

jj... Barákovi to v KL pálí

Reagovat
oli9

parádní finále z pohledu českého fanouška

Reagovat
Remt

Kluci, sháněl někdo lístky? Štve mě, že mě to nenapadlo dříve. Teď už to bude bud nedostupné nebo za úplný nesmysl, že?

Reagovat
Jardin

Dalo se prihlasit nekdy do konce dubna na nejake ofiko listky, ale i tak byl zajem enormni a bude se to snad losovat. Ted asi jen od prekupniku za dardu, ale nekoukal jsem.

Reagovat
andycek1

Ja som sa prihlasil do loterie na stranke UEFA. Prihlasil som sa na finale EL, LM aj konferenčnej a ani z jednej mna nevybrali. Teraz bude losovanie druhe po postupe semifinalistov. Ale ja som dal okrem Juve ze nefandim nikomu z tej štvorice. Takze vies si predstavit ten zaujem.

Reagovat
oli9

Bez šance... Jen z Anglie byl zájem přes 100 tisíc

Reagovat
wyqinac

nekdo tu i psal, ze ho vybrali z ty loterie, ale vsiml si toho emailu az za hodinu a pul a uz se to koupit nedalo..

Reagovat
Remt

Hm, tak nic, tak to ať si strčí do špic

Reagovat
ttopi

Neviděl jsem to, ale jak se v prodloužení dostane čas až na 120+9?

Reagovat
MarcoBanco

Asi od 108 minuty bol zápas prerišený, jeden z fandov Violy mal zdravotné problémy, tak ho tam ošetrovali. Čiže sa začalo hrať asi v 117-118 minúte

Reagovat
ttopi

OK díky za info

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele