Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

předkolo playoff - 1. zápasy
16.02.2023 18:45 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Konferenční liga (© AFP)

Bodø/Glimt se rozešlo smírně s Lechem Poznań

V úvodním zápase prvního kola play-off Evropské konferenční ligy mezi norským Bodö/Glimt a polským Lechem Poznaň branka nepadla, a tak se o postupujícím do osmifinále rozhodne až příští týden v Polsku.

Lehce favorizovaní domácí začali vyřazovací část Konferenční ligy aktivněji. Po úvodním tlaku norského mužstva se dožadoval penalty Albert Grønbæk. Dánský záložník totiž upadl po souboji s bránícím hráčem v pokutovém území, píšťalka sudího Lechnera však zůstala němá.

Domácí i nadále svého soupeře tlačili, v prvním poločase se dostali až k sedmi střelám, nebezpečný byl zejména pokus Grønbæka. Gólman Bednarek nicméně potvrdil formu z posledních zápasů a několikrát podržel svůj tým.

Obraz hry se změnil na začátku druhé půle, kdy měl obrovskou příležitost Filip Marchwiński. Polský záložník však hlavou přestřelil branku gólmana Lunda. Gólem neskončila ani nepříjemná skákavá střela Joela Pereiry.

Zbytek utkání byl v režii domácích hráčů, kteří byli daleko aktivnější. K vidění byl další nepřesný pokus Grønbæka či zblokovaná rána domácího stopera Lodeho. Neproduktivita hráčů norského mužstva v zakončení však stála svěřence Kjetila Knutsena zasloužené vítězství. Soustředěná obrana Lechu Poznaň si však zaslouží uznání.

Branka tedy v utkání prvního kola šestnáctifinále Konferenční ligy mezi FK Bodø/Glimt a Lechem Poznaň nepadla.

Autor: Jakub Müller / onlajny.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Bastaron

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele