Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

čtvrtfinále - 1. zápasy
13.04.2023 18:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Malick Fofana v souboji s Dannym Ingsem (© AFP)

Gent dokázal doma remizovat s West Hamem

Gent doma sice po první půli s anglickým West Hamem prohrával, když se jako první trefil Danny Ings, ale nevzdal se. Odměnou mu bylo vyrovnání, o které se deset minut po změně stran postaral Hugo Cuypers. Domácí navíc málem otočili skóre, jenže Orbánovu akci zhatilo břevno.

Gent má za sebou dlouhou cestu celou soutěží Konferenční ligy a dnes narazil na dalšího tuhého soupeře - anglický West Ham, který touto frontou prochází bez větších potíží. V základní sestavě United se objevil obránce Coufal, Souček začal jen na lavičce. A jen v roli náhradníka sledoval, jak se domácí od úvodu snaží vymyslet něco kreativního. V prvních minutách je však často trápila nepřesnost, která obranu Angličanům dost usnadňovala.

Angličané zkoušeli zaskočit soupeře dlouhými nákopy, jenže ani jejich úsilí se nepotkávalo s úspěchem. To vše platilo až do konce první půle. Nejprve se Nayef Aguerd prodral k zakončení a dokázal dopravit míč do sítě, jenže sudí u VARu správně odhalili, že si pomohl rukou. Gól tedy uznat nemohli. Přesto se United dokázali prosadit regulérně. Ve třetí minutě nastavení Jarrod Bowen parádně našel spoluhráče Dannyho Ingse a kanonýr jeho kvalit už si poradil. Tentokrát se o ofsajd nejednalo a gól platil.

Pro Gent to byla dosti nepříjemná situace, ale naštěstí se belgický celek nesložil jako domeček z karet. Místo toho se pokusil hrát aktivnější fotbal a vyplatilo se mu to. Ze druhé poloviny utkání bylo ukrojeno jen pouhých jedenáct minut, když Alessio Castro-Montes krásnou individuální akcí překonal dvojici statických obránců a posunul míč do vápna na Huga Cuyperse. Ten si potáhl balon vápnem a napálil ho přesně mimo dosah brankáře Aréoly - 1:1.

A to nemuselo být všechno. Osm minut před koncem utkání málem chytal hostující příznivce pokus o infarkt, když mladý útočník Gift Orbán dostal míč pod kontrolu a polonůžkami napálil jen břevno! Byla by to krásná branka, která by rozhodně přispěla k dramatičtější odvetě v Anglii, scházelo mu ovšem víc štěstí.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Bastaron

1:1

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Pablos

0:1

Reagovat
OnlyWHU

Plichta, která mohla skončit líp i hůř. Určitě jsme měli větší pech, než domácí. Naše kombinovaná základní sestava nebyla po většinu zápasu schopna se prosadit, přičemž počínání např. Johnsona člověku hlava nebere. Máme i tak lepší šance pro odvetu,a když nebude muset Moyes příliš šetřit opory, měli bychom postoupit. Teď nás ale čeká zábava z jinýho soudku. COYI!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele