Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina B, 1. kolo
08.09.2022 18:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Fábio Silva (© AFP)

Anderlecht návrat do skupinové fáze evropských pohárů nakonec zvládl, Silkeborg udolal z penalty

Belgický celek nepřevedl proti dánskému vyzyvateli ze Silkeborgu úplně optimální výkon a dlouho to vypadalo, že utkání skončí bez branek, nicméně necelou čtvrthodinu před závěrečným hvizdem proměnil pokutový kop Fábio Silva a Anderlecht tak dosáhl na velmi důležitý tříbodový zisk. Čtvrteční utkání v Bruselu nenabídlo příliš gólových možností, ale domácí favorit byl střelecky aktivnější a soupeři nedovolil jediný pokus mezi tři tyče.

Utkání od samého začátku spíše probíhalo v opatrnějším duchu, hosté mohli z ničeho nic udeřit přesně po sedmi odehraných minutách. Ke střele z hranice pokutového území se totiž propracoval Brink, nicméně svou nebezpečnou ranou těsně minul levou konstrukci. V následujícím průběhu první půle k žádnému dalšímu nebezpečí nedošlo, svěřenci trenéra Feliceho Mazzua po změně stran přidali a tlačili se za kýženým rozdílovým gólem.

Zhruba po deseti odehraných minutách druhého dějství poprvé zahrozil pozdější portugalský hrdina Silva, ale teprve dvacetiletý útočník hostující v klubu z anglického Wolverhamptona minul levou konstrukci svým projektilem z dvanácti metrů o několik decimetrů. Krátce po odehrané hodině dokonce dopravil míč do sítě Verschaeren, avšak jeho branka nemohla platit kvůli zřetelnému ofsajdovému postavení.

Rozhodující okamžik tedy nastal až v 81. minutě. Ve vlastním pokutovém území zahrál velmi nešťastně rukou Joel Felix a maďarský rozhodčí Vad bez váhání nařídil pokutový kop. K němu se postavil právě mladík Silva a počínal si jako zkušený mazák, neboť bezmocného brankáře Van Crombruggeho poslal na opačnou stranu. Silkeborg se ve zbývajících minutách snažil zvýšit obrátky, jenže blíže k brance belgického celku se nepřiblížil.

Autor: Viktor Sandev / uefa,com, whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Elmas

Reagovat
ladyboy arsenal

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Elmas

Reagovat
ladyboy arsenal

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
ladyboy arsenal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele