Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina G, 3. kolo
06.10.2022 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Drtivá převaha slávistů k prolomení obrany Kluže nevedla. Sešívané potopil gól do šatny

Slávisté nedokázali využít domácího prostředí a ve třetím kole skupinové fáze Evropské konferenční ligy prohráli s CFR Kluž 0:1. Aktivnější Pražané sice dokázali ve smršti šancí několikrát trefit tyč, jako první se však prosadil za důrazně hrající Rumuny Rangelo Janga. Ani převahu v průběhu celé druhé půle nedokázali domácí proměnit ve vyrovnávací branku, a museli se tak smířit s první prohrou ve skupině.

Fanouškům sešívaných dělal starosti nejen pohled na rozbitý trávník, ale také na širokou marodku. Kromě dlouhodobě zraněných Ivana Schranze s Tomášem Holešem totiž Pražanům vypadl ze sestavy třeba brankář Aleš Mandous. V bráně se tak stejně jako proti Liberci objevil Ondřej Kolář, kterého po dlouhém zranění čekala první těžší prověrka. Klid mu však mohl dodat fakt, že Kluž v sezoně pouze jednou vstřelila mimo své hřiště více než jeden gól.

Slávisté se pokusili potvrdit papírové předpoklady již v první minutě, kdy Lukáš Provod vyvezl míč středem, posunul ho na Davida Juráska, jenž ale následnou střelou hostujícího gólmana příliš nevylekal. Další příležitost domácích přišla v 11. minutě. To si na rohový kop nejlépe naskočil Peter Olayinka, jeho razantní hlavičku ale zvládl vyrazit Simone Scuffet. Ve 24. minutě byl dosud nejblíže gólu ve formě hrající Stanislav Tecl, prudkou přihrávku však usměrnil pouze do tyče. Převaha pražskému celku vydržela až do přestávky, gólu se ale paradoxně dočkali hosté. Přízemní centr na malé vápno si našel Janga a nikým nehlídaný střelou na bližší tyč překonal Ondřeje Koláře. Tím také uzavřel první půli.

Český vicemistr po návratu ze šaten navázal svou aktivitou na první poločas a velmi brzy z toho mohlo být vyrovnání. Do míče se ve vápně opřel Olayinka, výborný zákrok ale opět předvedl Scuffet. Postupem času tlak slávistů ochaboval, začaly se kupit nepřesnosti v kombinaci a Kluž začala pomýšlet na zisk nečekaných tří bodů. Ani přes několik závěrečných závarů se červenobílým na vstřelenou branku dosáhnout nepodařilo, a skóre se tak již neměnilo.

Slavia tedy před vyprodaným Edenem zaváhala a ve skupině poprvé prohrála. Za týden ji čeká opětovné střetnutí s rumunským celkem, tentokrát však na jeho hřišti.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (400)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele