Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

předkola - 2. předkolo - nemistrovská část - 1. zápasy
21.07.2022 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Setrvalý tlak přišel vniveč. Sparta s Vikingem pouze remizovala

Sparťané neměli v úvodním střetnutí proti norskému Vikingu problém s držením míče, do odvety však musí zapracovat na koncovce. Letenští z celozápasové převahy nic nevytěžili a s protivníkem ze Stavangeru se rozešli bez branek. O tom, který z klubů se probojuje do 3. kola Evropské konferenční ligy, se rozhodne za týden v Norsku.

Víceméně od úvodního hvizdu byla patrná strategie obou mužstev. Zatímco hosté ze Skandinávie se drželi zkrátka a čekali na rychlé protiútoky, jejichž náznaky zprvu dělaly domácím potíže, sparťané drželi míč častěji na kopačkách a snažili se obranu soupeře překonat postupným útokem. Toto schéma vydrželo v podstatě celých 90 minut.

Letenští měli první šanci ke skórování ve 12. minutě. Gólman Vikingu Gunnarson zaváhal a centr z pravé strany nezadržel v rukavicích, načež pohotové zakončení Haraslína vykopl před bránou stojící zadák Vevatne. Za dalších patnáct minut posadil Hancko balón na hlavu Peška, ten ovšem nemířil přesně. Mezi tři tyče nepálil ani sám Hancko ve 30. minutě po rohovém kopu.

Sparta před přestávkou znatelně utahovala šrouby. Ve 40. minutě pálil Fortelný nad břevno, o dvě minuty později pak Pešek prostrčil míč na Kuchtu, který však z úhlu rovněž netrefil svatyni norského mužstva. Minutu nato se užuž radoval Wiesner, jeho hlavičku po rohovém kopu ale bravurním zákrokem zastavil Gunnarson.

Tlak Letenských po změně stran trochu vyprchal, přesto se dál bránil především tým ze Stavangeru. Po hodině hry zkusil štěstí z dálky Karabec, jeho přízemní střelu však Gunnarson pokryl. V 75. minutě brankář Vikingu jen přihlížel zakončení Čvančary po pasu od Mejdra, měl ale štěstí, neboť balón těsně přeletěl břevno.

V závěru konečně zahrozili také hosté. Nejprve se alespoň propagační hlavičkou prezentoval stoper Brekalo, nedlouho poté sparťanského brankáře Holce vystrašil prudký centr od autové čáry. Šance Vikingu poněkud rozmělnily tlak Pražanů, kteří už se gólu nedočkali.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (541)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele