Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

předkolo playoff - 1. zápasy
16.02.2023 18:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Choreo fanoušků Trabzonsporu vztahující se k nedávnému zemětřesení (© AFP)

Trabzonspor v Konferenční lize daroval záchranářům choreo i výhru nad Basilejí

Turecko se zahalilo do smutku po nedávném zemětřesení, také fotbal šel v zemi stranou, ale ne v rámci Konferenční ligy. Trabzonspor narazil v prvním utkání play-off na Basilej, kterou nakonec díky jedinému gólu Jense Strygera Larsena těsně skolil. Zaujali rovněž fanoušci, jež choreem před začátkem duelu vzdali hold všem, kteří po katastrofě zachraňují lidské životy.

Uběhlo pouze devět minut a hosté se jako první mohli ujmout průběžného vedení. Jednalo se přitom o poměrně nenápadnou akci, Calafiori předložil přihrávku zleva do vápna, v něm se zjevil poměrně nehlídaný Zeqiri, jenže trochu zazmatkoval v koncovce, a tak zamířil pouze do boční sítě.

Ve 22. minutě se naopak poprvé ozvali taktéž domácí, to když gólman Hitz likvidoval pokus Elmaliho, pouze však do míst, odkud mohl dorážet Ömür, avšak z voleje střílel pouze do zámezí. Ve 30. minutě měl Hitz znovu plné ruce práce, ostře se do míče opřel z vyloženého postavení Trézéguet, ovšem zacílil pouze doprostřed brány, kde byl jeho protivník připravený.

V 65. minutě se již domácí, určitě o něco nebezpečnější než švýcarský soubor, přece dočkali svého přesného zásahu. Hitz zase velmi dobře zasahoval, k jeho bližší tyči vypálil ostře stále aktivní Trézéguet, a i když zase balón reflexivně vyrážel, k meruně přiběhl volně střídající Stryger Larsen, a ten už si věděl v koncovce rady.

V 76. minutě Trabzonspor dokonce rozvlnil síť podruhé, a to zásluhou Gómeze, jehož mistrně uvolnil Trézéguet. Byť Hitze překonával elegantním obloučkem, nakonec se ukázalo, že se nacházel v ofsajdu, takže jeho trefa platit nemohla. V 89. minutě se Gómez ocitl v ještě jedné slušné příležitostí, tentokráte ale jeho přízemní pokus Hitz hravě polapil.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Bastaron

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele