Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

čtvrtfinále - odvety
20.04.2023 21:00 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

Declan Rice (© AFP)

Povedený nástup Gentu přišel vniveč. West Ham se prostřílel do semifinále Konferenční ligy

West Ham zvládl domácí odvetu čtvrtfinále Konferenční ligy, když porazil Gent vysoko 4:1. Kladiváři nezačali zápas ideálně, jelikož už ve 26. minutě prohrávali. Ještě do konce první půle ovšem srovnal Michail Antonio. Po změně stran už bylo utkání v režii domácích, ti totiž vsítili během osmi minut tři branky, a oslavili tak postup do další fáze. V základní sestavě vítězů nechyběli ani čeští zástupci Tomáš Souček a Vladimír Coufal, kteří odehráli celý duel.

West Ham si z prvního klání na belgické půdě přivezl solidní výsledek 1:1. Do odvety navíc šel povzbuzen, jelikož o víkendu uhrál velmi cenný bod s lídrem Premier League Arsenalem. Gent však nechtěl dát kůži lacino a nebyl úplně bez šance. Naposledy totiž prohrál soutěžní zápas na konci února se silnými Bruggami.

Hosté mohli jít do vedení hned v osmé minutě, kdy Sven Kums povedeným centrem našel na úrovni malého vápna dva volné spoluhráče. Ani jeden však nedokázal usměrnit míč na branku. West Ham se nepoučil a ve 26. minutě byl potrestán za ztrátu Lucase Paquety. Na konci rychlého protiútoku Bizonů doputovala nepovedená střela Matisse Samoise k úplně volnému Hugovi Cuypersovi, který již neměl problém otevřít skóre. Domácí odpověděli pokusem Emersona na přední tyč, jenže Davy Roef byl připraven. Ve 37. minutě již ale neměl šanci proti přesné a prudké hlavičce Antonia, která zajistila poločasovou remízu.

Do druhého poločasu vstoupili Kladiváři mohutným náporem. Nejprve Souček trefil spojnici, Jarroda Bowena poté vychytal Roef a Antonio následně orazítkoval tyč. Když jeden z centrů do pokutového území přistál na ruce Josepha Okuma, následovala také penalta, kterou Paquetá s přehledem proměnil. V 58. minutě navíc Declan Rice předvedl po zisku míče dlouhý sprint, na jehož konci přidal zakončením na vzdálenější tyč třetí gól. Za dalších pět minut si Antonio navedl balon na hranici pokutového území a trefou do horního rohu zvýšil na 4:1. Ve zbytku zápasu si Kladiváři již jen hlídali pohodlné vedení.

West Ham tak navázal na výkon proti Arsenalu a výhrou si zajistil postup do semifinále. Tam na něj bude čekat Alkmaar.

Autor: Livesport.cz / Patrik Ledvinka

Komentáře (4)

Přidat komentář
Bastaron

2:1

Reagovat
Leon7

Ve 12ti lidech asi West Ham hrát nebude

Reagovat
Dron

4-3-1-3, nejlepší formace

Reagovat
OnlyWHU

Po vyrovnaným začátku, kdy se hosté ujali vedení, jsme nakonec zápas dohrávali jako exhibici. Stačilo, aby se trefil Antonio a pak z pencle náš nejlepší hráč Paqueta (spolu s Ricem a Antoniem) a soupeř pomalu vyklízel hřiště. Hráli jsme kombinačně rychleji než jindy a hlavně dopředu - byli jsme prostě o třídu lepší. V PL na takovýho soupeře opravdu nenarazíme. Po 60. min. to Moyes začal prostřídávat a stejně jsme ještě dali tyč a nešťastný Suk z malýho vápna břevno. Navíc ve chvíli, kdy soupeř nevěděl, kde mu hlava stojí, sudí neuznal Bowenovi hezký gól (téměř naviditelný dotyk míče ruky?). Výborný výkon bychom si mohli v neděli zopakovat, ale to asi bude jiná káva. Takže teď v semi na Alkmaar!!! COYI!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele