Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina B, 5. kolo
27.10.2022 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Manuel Lanzini (© AFP)

West Ham vyhrál i pátý zápas, Silkeborg skolil z pokutového kopu Lanzini

Anglický West Ham proplouvá skupinovou fází Konferenční ligy bez úhony a tentokrát zapsal tři body proti dánskému Silkeborgu. Zápas na London Stadium rozhodl jediný moment a proměněná penalta Manuela Lanziniho.

Manažer David Moyes pochopitelně udělal nějaké změny s ohledem na další kolo Premier League a například jen na lavičce náhradníků ponechal Tomáše Součka. Druhý český reprezentant Vladimír Coufal však v základní sestavě Hammers chyběl.

West Ham od začátku udával tempo a ve 20. minutě poprvé výrazněji zahrozil ranou Benrahmy. O pouhé tři minuty později Benrahma znovu zatopil obraně Silkeborgu, jeho přihrávku si Antonio píchl před sebe a dánský brankář Larsen vyrobil penaltový zákrok. Jak se později ukázalo, byl to klíčový moment celého utkání. Manuel Lanzini utaženou placírkou k tyči zajistil West Hamu jednobrankový náskok.

Domácí tým byl i nadále častěji u balónu a hru bezpečně kontroloval. Silkeborg se před Aréolu prakticky nedostával a pokud chtěl pomýšlet na lepší výsledek, musel něco změnit. Hostující trenér přichystal na druhý poločas dvojí střídání, nicméně patřičný efekt to nepřineslo. Naopak, ve 49. minutě zahodil Fornals neuvěřitelnou tutovku a takřka z penaltového puntíku netrefil bránu. Po hodině hry zase zastavil Benrahmovu střelu Felix. V závěru se místo Antonia podíval na trávník i Tomáš Souček, ovšem nijak výrazněji se do zápasu nezapsal.

Kladiváři před svojí brankou nic zásadního nedopustili a stav 1:0 se pro ně nezměnil. První místo ve skupině je jisté a bude to právě Silkeborg, kterému v posledním kole postačí remizovat s Anderlechtem.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Leon7

Když jsem četl nadpis vůbec jsem nevěděl o kom je řeč napadl mě nějakej mladík z juniorky, kterýho neznám a až z článku jsem se dozvěděl, že zase komolíte jméno Nayefa Aguerda Naposledy to byl Adžuird teď Akird Raději to nepřekládejte, ale když už tak je to Agerd nebo Agert.

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
TrueHammer

Zdarec, máte nějaké odkazy, kde je možné zápasy WHU sledovat?

Reagovat
Leon7
Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat
OnlyWHU

Úkol splněn. Dosavadní bilance - impozantní. Ale... Krotký soupeř naši náhradní sestavu nijak neohrozil, my však soupeře taky ne. Díky Antoniovi mohl spolehlivý exekutor Lanzini rozhodnout, ale co spálili Fornals a Benrahma je s podivem. Kromě výhry je pozitivum první soutěžní start Aguerda, který vypadá fakt dobře. Taky se mi líbil Cuf a vlastně celá obrana v čele se suverénním Ogbonnou. A v neděli vlítnem na MU! COYI!!!!

Reagovat
Leon7

Silkeborg byl naprosto neškodnej což mě dost překvapilo po těch debaklech se Steauou a našim vzájemným zápasem, ale produktivita Hammers byla špatná a nebýt té sporné penalty nevyhrálo by se. Skvělej výkon podalo víc hráčů, ale největší radost mi udělal navrátilec Akird (Aguerd). Po celý zápas byl naprosto klidnej, šla z něj jistota a skvěle si dirigoval obranu tohle může být skutečnej lídr obrany moc se těším na jeho výkony v PL. Snad mu bydrží zdraví.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele