Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

osmifinále - odvety
14.03.2024 18:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Antonín Barák (© AFP)

Barák se stal klíčovým mužem při postupu Fiorentiny přes Maccabi Haifa

Fiorentina remizovala v odvetném utkání osmifinále Konferenční ligy s Maccabi Haifa 1:1 a oslavila postup do další fáze. Jediný gól domácích zaznamenal rozdílový střelec úvodního duelu Antonín Barák, jenž po delší době nastoupil do utkání od prvních minut. Na zásah odchovance Příbrami sice odpověděl chvíli před koncem Anan Khalaili, na výhru už ovšem Izraelci nedosáhli.

Do osmifinále Konferenční ligy se probojovala dvojice izraelských celků a Maccabi Haifa byla v úvodním klání tím méně úspěšným. Na rozdíl od konkurenčních fotbalistů z Tel Avivu, kteří vysoko vyhráli na půdě Olympiakosu, totiž padla v budapešťském azylu s Fiorentinou 3:4. Tato prohra byla ještě bolestivější při pohledu na průběh duelu. Outsider hned dvakrát vedl, ale v závěrečném nastavení rozhodl o triumfu Fialek Barák.

Zvláště ve srovnání s bláznivým prvním duelem se na první velkou akci na Stadio Artemio Franchi čekalo velmi dlouho. Mírnou převahu se týmu z Toskánska proměnit ve výraznější šanci v první půli nedařilo. Ve 41. minutě naopak domácí příznivce pořádně vyděsil Lorenco Šimič, jeho gólová trefa z vůbec první přesné střely Izraelců ovšem vzhledem k ofsajdovému postavení Sufa Podgoreanua platit nemohla.

Po změně stran dokázali řádně zahrozit také Jihoevropané, na zadní tyči hlavičkoval po rohovém kopu o kousek mimo Nicolas Gonzalez. Krátce před dovršením první hodiny zápasu pálil o poznání lépe Barák, prudkou hlavičkou o zem překonal na bližší tyči Sharifa Kaiufa a výrazně zvýšil postupové šance svého týmu. 20 minut před koncem se před brankou týmu z Haify dostal k perspektivní dorážce Riccardo Sottil, do své střely ovšem vložil přílišné množství energie a branku přestřelil. Hosté se ofenzivně probudili až v 88. minutě, kdy Khalaili dostal ve vápně domácího týmu balon na zlatém podnose od Shona Goldberga a neměl problém s uklizením míče do pravého dolního rohu. Na obrat dvojzápasu však již bylo příliš pozdě.

Finalista posledního ročníku tak svůj postup do čtvrtfinále stvrdil domácí remízou. Los další fáze soutěže je na programu 15. března.

Autor: Livesport.cz / Tadeáš Rulf

Komentáře (2)

Přidat komentář
Bastaron

3:1

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele