Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina E, 2. kolo
05.10.2023 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Vangelis Pavlidis (© AFP)

Oslabený Alkmaar zdolal polskou Legii, o jeho vítězství rozhodl řecký kanonýr Pavlidis

Alkmaar uplynulý víkend sice bez potíží zdolal Fortunu po výsledku 4:0, ovšem ve svém druhém utkání v základní skupině Konferenční ligy znovu nepředvedl optimální výkon a nakonec mohl být rád, že houževnatou polskou Legii porazil nejtěsnějším poměrem 1:0, čímž tak alespoň částečně napravil senzační zaváhání v bosenském Mostaru s místním týmem Zrinjski.

Všechny čtyři týmy skupiny E tak momentálně mají na kontě tři body a odlišuje je pouze skóre. Polský vyzyvatel naopak nenavázal na čtrnáct dní starý senzační úspěch s anglickou Aston Villou, a to i přesto, že závěrečnou půlhodinu dohrával v početní výhodě. V jeho dresu opět nastoupil od samého začátku český forvard Tomáš Pekhart, jenž je s deseti trefami nejlepším střelcem týmu, ale v hlavní fázi KL se ani tentokráte neprosadil.

Domácí celek byl od samého začátku přeci jen o něco aktivnější a úvodní větší možnost si vytvořil přesně v polovině první půle, jenže zcela osamoceného Møllera Wolfeho dokázal z bezprostřední blízkosti vychytat famózní brankář Tobiasz. V nastaveném čase byl poprvé vidět pozdější hrdina Pavlidil, ovšem v tuto chvíli zamířil z mírného úhlu pouze do boční sítě. Rozhodující okamžik tohoto střetnutí byl k vidění v 52. minutě.

Nezastavitelný Pavlidis skóroval v tomto ročníku již podesáté a vůbec poprvé v evropských pohárech, neboť po nadýchaném centru Van Brederodeho z levé strany a následné důrazné hlavičce Daniho de Wita stál ve správnou chvíli na správném místě a zblízka usměrnil balón přímo do levého dolního růžku.

AZ si výrazně zkomplikovalo svou situaci v 65. minutě, kdy švédský forvard Mayckel Lahdo neobratně nakopl do hlavy Yuriho Ribeira a srbský rozhodčí Minakovič mu nekompromisně ukázal přímou červenou kartu, nicméně domácí favorit si i tak pohlídal hubený náskok až do závěrečného hvizdu.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, livesport.cz

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele