Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina D, 4. kolo
09.11.2023 18:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Beşiktaş v problémech, Bodø/Glimt vykradlo i jeho hřiště

Beşiktaş se ocitá v zásadních potížích, protože dnes navečer nezvládl svou roli a prohrál doma s Bodø/Glimt. V barvách norského celku zažil naopak skvělý večer Faris Pemi Moumbagna, který se postaral o obě branky svého týmu. Domácí dokázali nakonec jen snížit.

Turecký Beşiktaş zatím prožívá hodně smutnou cestu evropským pohárem, protože v relativně lehké skupině těžce ztrácí. Před začátkem utkání mu dokonce patřilo až poslední místo. To chtěl dnes zlepšit, jenže musel porazit norské Bodø/Glimt. A je pravda, že od prvních minut se domácí snažili o aktivní hru, napadali soupeře a sami se často dostávali poblíž bráně. Jenže efektivita vázla.

Navíc se domácím zranil obránce Eric Bailly, a to ještě před uplynutím třiceti minut, což byl velký zásah do sestavy. Další velká rána na sebe ale nenechala dlouho čekat. Ve 38. minutě se totiž naplnily černé myšlenky domácích fandů, když po krásném pasu od Sörliho za obranou Turků tečoval míč do sítě Faris Pemi Moumbagna.

To Turky znovu rozhodilo a v jejich mezihře se začaly objevovat vážné mezery, kterých však hosté nedokázali prozatím využít. V závěru první půle už si hosté vedení pohlídali a hned po změně stran se jim povedlo znovu udeřit. Tentokrát po rychlé akci našel Amahl Pellegrino opět Farise Pemiho Moumbagnu a ten svůj náběh ze strany zakončil přesnou ranou - 2:0 pro hosty.

Beşiktaş se sice nehodlal vzdávat a natlačil se před bránu svého soka, ale k šancím se probíjel jen velmi obtížně. Pomohli mu vlastně až hosté sami. Svým laxním přístupem v obraně totiž darovali domácím šanci, Ante Rebić posunul míč na volného Tayfura Bingöla a třicetiletý obránce snížil povedenou ranou na rozdíl jediné branky.

Turci díky tomu chytili druhý dech a začali se opět aspoň opticky tlačit před bránu soupeře, leč šanci si vytvořit nedokázali. V závěru navíc inkasovali červenou kartu a nastavení dohráli bez Necipa Uysala. Víc už domácí do konce utkání nezvládli a jsou na pokraji vyřazení ze skupiny.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele