Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina D, 4. kolo
09.11.2023 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Bruggy i podruhé přehráli Lugano a upevnili si tak vedení ve skupině D

Belgický favorit Club Bruggy si před dvěma týdny odvezl všechny body ze švýcarské půdy (výhra 3:1), a i když se teď s podceňovaným Luganem poměrně trápil, tak nakonec zvítězil i na druhý pokus po výsledku 2:0. V tabulce si tak upevnil první místo s deseti body a před druhým norským klubem Bodø/Glimt stále drží tříbodový náskok. Naopak FC po druhé porážce v řadě kleslo na třetí pozici se čtyřmi body a situaci ve skupině si tedy komplikuje.

Svěřenci trenéra Mattii Crochoie-Tortiho přitom nehráli v Bruggách vůbec špatně a více jak hodinu hry drželi se svým favorizovaným rivalem krok, jenže po proměněné penaltě soupeře jen marně dobývali jeho pozornou defenzívu a v nastaveném čase inkasovali ještě jednou. Čtvrteční duel zpočátku probíhal ve velmi opatrném duchu a dlouho se v něm nic zajímavého nedělo, první větší možnost byla k vidění až v poslední minutě základní hrací doby.

Vypracovat si jí dokázal Zinckernagel, jenž se uvolnil na pravé straně pokutového území, ale jeho pohotovou křižnou střelu vytáhl skvělý brankář Saipi jednoruč do zámezí. Asi nejdůležitější moment tohoto střetnutí se zrodil přesně po hodině hry. Mahmoud totiž ve vlastní šestnáctce evidentně srazil k zemi Buchanana a maďarský rozhodčí Bognár bez váhání ukázal na penaltový puntík.

K němu se sebevědomě postavil brazilský útočník Igor Thiago a bez potíží ho proměnil střelou do levého spodního růžku. Domácí si pak hlídali těsný náskok a navýšit ho mohli v 85. minutě opět z penalty nařízené za nedovolené počínání Espinozy na Ferrana Jutglàu, avšak právě španělský forvard obrovskou šancí pohrdl a balón poslal vedle pravé tyče. Nicméně domácí přeci jen pojistili své vítězství v šesté minutě nastavení, neboť tečovaný přímý volný kop Hanse Vanakena zapadl k protější konstrukci kolem dívajícího se Saipiho.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele