Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina D, 6. kolo
14.12.2023 21:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Clubu Bruggy (© AFP)

Bruggy doma zdolaly i Bodø/Glimt a suverénně postoupily do osmifinále KL

Belgický favorit Club Bruggy sehrál na závěr skupinové fáze Konferenční ligy ofenzivní přestřelku s norským konkurentem Bodø/Glimtem a nakonec díky úspěchu po výsledku 3:1 si připsal na konto už své páté vítězství v řadě. Se šestnácti body tak neohroženě obsadil první místo zaručující přímý postup do osmifinále, severský celek po druhé porážce dohromady posbíral deset bodů a z druhé pozice putuje do play off o nejlepší šestnáctku KL.

Oba čtvrteční soupeři vstoupili do tohoto čtvrtečního utkání s velkou aktivitou a jedna velká šance střídala druhou. V úvodní dvacetiminutovce se však hráči na obou stranách zastřelovali, krátce na to se poprvé musel vytáhnout domácí brankář Mignolet, jenž skvěle zneškodnil tvrdou ránu Patricka Berga z hranice pokutového území. Svěřenci norského trenéra Ronnyho Deili otevřeli gólový účet zápasu z následné akce.

Prosadit se dokázal teprve osmnáctiletý útočník s nigerijskými kořeny Antonio Nusa, jenž si po přihrávce Skova Olsena udělal místo na levé straně pokutového území a z mírného úhlu parádně zavěsil přímo do vzdálenější šibenice. Domácí podruhé skórovali zhruba pět minut před přestávkou, jenže zásah Vanakena nemohl být uznán kvůli těsnému ofsajdu.

Hosté po změně stran přeci jen přidali a překvapivého vyrovnání se dočkali v 57. minutě. Řecký rozhodčí Papapetrou totiž po přezkoumání videozáznamu nařídil v jejich prospěch pokutový kop za nedovolený zákrok Brandona Mecheleho na pronikajícího Feta a nabídnutou možností nepohrdl tradiční exekutor Amahl Pellegrino, který zavěsil přesně pod levý horní roh do protipohybu naprosto bezmocného Mignoleta.

Avšak nerozhodný výsledek netrval ani dalších šedesát sekund, protože Bruggy si vzaly zpět ztracený náskok ihned po následném rozehrání. Tentokráte měl přesnou mušku dvaadvacetiletý brazilský forvard Igor Thiago, neboť se po zpětné nahrávce De Cuypera téměř od brankové čáry ocitl zcela sám před hranicí brankového území a balón usměrnil do protějšího spodního růžku.

Bodø/Glimt se v následujícím průběhu snažilo tlačit, nicméně až do závěrečného hvizdu si žádnou gólovou možnost nevypracovalo, a naopak v předposlední minutě základní hrací doby inkasovalo třetí rozhodující úder. Závěrečnou trefu belgického týmu přidal zkušený třicetiletý obránce Mechele, když si po rohovém kopu střídajícího Skóraśe seběhl před levý roh brankového území a razantní hlavičkou nekompromisně zamířil pod břevno kolem zoufalého gólmana Fayeho Lunda.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele