Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

osmifinále - odvety
14.03.2024 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Andreas Skov Olsen (© AFP)

Molde na postup v Belgii nedosáhlo, Bruggy otočily dvojzápas zásluhou dánského kanonýra

Club Bruggy doma otočil nepříznivý vývoj osmifinále Konferenční ligy a porazil v odvetě norské Molde 3:0, čímž postoupil mezi nejlepší osmičku soutěže. Belgický zástupce se dočkal úvodní trefy na konci první půle z kopačky Andrease Skova Olsena, jenž chvíli po návratu ze šaten vstřelil i rozdílový gól celého dvojutkání.

První vzájemný zápas na půdě Molde nabídl vyrovnanou bitvu, ve které byli diváci svědky infarktového závěru. Seveřané si drželi jednogólové vedení z první půle až do 85. minuty, kdy Bruggy vyrovnaly z pokutového kopu. Radost však Belgičanům nevydržela příliš dlouho, jelikož celek z Norska ve druhé minutě nastavení vsítil vítězný gól.

Molde si bylo vědomo těsného náskoku nad Bruggami, proto se týmy do ničeho odvážného na začátku nehrnuly. Norský klub ale vyslal první nadějnou střelu odvety. Martin Linnes zkusil štěstí zpoza vápna, míč v 18. minutě ovšem těsně prosvištěl nad břevnem. Ještě blíže ke skórování se později ocitl domácí Ferran Jutgla, který trefil tyč. Farmářům se větší aktivita na jejich půdě vyplatila až v nastavení první půle. Bjorn Meijer se nemohl rozhodnout lépe a vyslal přihrávku na osamoceného Skova Olsena, který tak měl dostatek prostoru poslat Bruggy do vedení.

Bruggy gól do šatny opravdu nakopl a již ve 48. minutě ve dvojutkání vedly. Opět se prudkou střelou o přesný zásah postaral dánský špílmachr. Tentokrát se Oliver Petersen neobtěžoval v bráně ani pohnout a v rozhořčení jen přihlížel radosti belgických fanoušků. Modročerní si těsný náskok pečlivě hlídali a Molde k větším šancím nepouštěli. Naopak norskému zástupci odskočili ještě více. Tentokrát výčet neúspěšných zákroků Petersena rozšířil a přesnou střelou do protipohybu brankáře zároveň zakončil Michal Skoras.

Bruggy tak doma zvrátily nepříznivý stav dvojzápasu a zajistily si postup do čtvrtfinále. Svého soupeře se dozví již zítra 15. března při losu v Nyonu.

Autor: Livesport.cz / Josef Gotvald

Komentáře (2)

Přidat komentář
Bastaron

2:0

Reagovat
Elmas

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele